0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Braces voor wintersporters

Over een tijdje is het weer zover, duizenden Nederlanders gaan dan weer richting de bergen voor een heerlijke skivakantie. Ga jij deze winter ook skiën? Dan is het nu tijd om je alvast goed voor te bereiden. Want met alleen skikleding en een helm ben je er natuurlijk niet. Skiën is een sport waarbij veel mensen blessures of letsel oplopen, met name knieletsel komt veel voor, aan de meniscus of de kruisbanden, en ook de "ski-duim" is een bekende wintersport blessure. Ook wanneer je last hebt van artrose in je knieën, kan je door het dragen van goede kniebraces toch blijven skien. Hieronder vind je een aantal belangrijke tips om optimaal te kunnen genieten van jouw wintersport vakantie, zonder blessures of letsel!

Ga je op wintersport en heb je een specifieke vraag over de juiste brace, neem dan gerust contact op met Wouter, onze paramedisch specialist. Hij helpt je graag met het maken van de juiste keuze, zodat je zorgeloos kan skien of snowboarden! Liever even bellen? Dat kan, bel: 0341 - 431 055!

Kniebrace gebruik bij het skieën

Zeker als er een stuk onzekerheid plaats vindt (bijvoorbeeld bij een blessure) is het van belang de knie te ondersteunen bij het skieën. Braces geven stabiliteit aan de knieën, en het is dan ook verstandig om aan beide knieën een brace te dragen tijdens het skieën. Ook preventief is een brace sterk aan te raden, om blessures en letsel te voorkomen of minimaliseren.

De volgende kniebraces zijn zeer geschikt voor wintersporters:

Kniebrace PSB
PSB kniebrace

McDavid kniebrace
McDavid kniebrace

Push med kniebrace
Push Med kniebrace

Mueller Hg80 kniebrace
Mueller Hg80
kniebrace 
Kniebrace Bauerfeind
Bauerfeind Genutrain S
kniebrace
 

 

Bovenbeen ondersteuning

Met skiën ga je veel en vaak door je knieën. Hierdoor ontstaat er druk op de bovenbenen. Door deze druk, gecombineerd met de kou en niet opgewarmde spieren kan er een dijbeenblessure ontstaan. Om verrekkingen en spierscheuringen te voorkomen kun je daarom het beste uit voorzorg een compressiebroek dragen. Deze geeft ondersteuning aan je dijbenen tijdens het wintersporten.

McDavid compressiebroek
McDavid Neopreen compressiebroek

 

Koude voeten voorkomen

Heb je (veel) last van koude voeten in je ski of snowboard schoenen? Dit heeft in veel gevallen te maken met de soort zool in de skischoen. Deze zool geeft onvoldoende ondersteuning, waardoor er weinig tot geen ondersteuning wordt gegeven. Dit resulteert in een verkrampte houding in de skischoen, waardoor het bloed niet goed circuleert, met als gevolg: koude voeten. Met een Bauerfeind ViscoPed inlegzool voorkom je een verkrampte houding en verklein je de kans op koude voeten aanzienlijk!

Bauerfeind Viscoped
ViscoPed Bauerfeind

 

Klachten aan kuiten of scheenbenen voorkomen

Veel mensen hebben klachten aan de kuiten en scheenbenen bij het skiën.
Als je in een skischoen staat neem je een onnatuurlijke houding aan. De spieren zijn aak de achterzijde verkort waardoor er aan de voorzijde klachten ontstaan. Verhoog je de hak, dan maak je de hoek kleiner waardoor er minder spanning op de kuit komt en dit resulteert weer in minder getrek aan spieren aan de voorzijde van het scheenbeen. Rekken is hierbij ook zeer belangrijk.

Bauerfeind Viscobalance
ViscoBalance Bauerfeind

 

Een 'ski-duim' voorkomen

De skiduim is een veel voorkomende aandoening. Bij een skiduim scheurt, verrekt of verslapt de gewrichtsband die aan de binnenzijde van de duim ligt. Bij het skieën heb je de stok om je pols en duim. Bij een val is er kans dat de duim dubbel klapt, met letsel tot gevolg. Met een duimbrace voorkom je dergelijk letsel.

Duimbrace PSB
Duimbrace PSB

 

Polsbescherming voor snowboarders

Vooral voor snowboarders is een goede bescherming van de polsen belangrijk. Zij vallen vaker en vangen zich bijna altijd op met de handen. Hierdoor ontstaan er veel botbreuken en verrekkingen onder snowboarders.

Rehband polsbrace
Polsbeschermer Rehband

 

Ondersteuning voor wintersporten met een gevoelige rug

Ook als u een gevoelige rug heeft, kunt u prima wintersporten, mits u de juiste voorbereidingen treft. Er komt veel druk op de bovenbenen te staan daardoor ook op de onderrug. Met de juiste rugbrace heeft u een goede ondersteuning van de gevoelige rug, waardoor u zorgeloos kunt wintersporten.

Rugbrace Push Med
Rugbrace Push Care

Rugbrace McDavidRugbandage McDavid Universeel Rugbrace RehbandRugbrace Rehband