Let op: Door drukte bij PostNL en onze toeleveranciers kan de bezorging van je pakketje langer duren dan vermeld. Hou hier rekening mee!

Advies nodig?

Bel 0341 - 431 055

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Haal meer uit jezelf met compressiekousen

Wat zijn compressiekousen

Compressiekousen zijn kousen voor sporters, die compressie (druk) uitoefenen op het been. Compressiekousen ondersteunen de werking van de onderbeenspieren. Door de betere bloedsomloop krijg je minder last van verzuring, waardoor je een optimale prestatie kan neerzetten. Compressiekousen zijn bij tal van sporten niet meer weg te denken. Of je nu gaat hardlopen, paardrijden, skien of aan teamsport doet (zoals voetbal, handbal, volleybal of hockey), met compressiekousen verbeter je je prestatie. Compressiekousen hebben een perfecte pasvorm en zijn verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren. Voor teamsporten zoals voetbal zijn er compressietubes, die je onder je voetbalkousen draagt.

Hoe werken compressiekousen

Compressiekousen ondersteunen de werking van de onderbeenspieren. Door het compressieprofiel in het materiaal wordt de bloedsomloop optimaal gestimuleerd. De verbeterde circulatie zorgt voor meer zuurstof in de spieren en je raakt afvalstoffen makkelijker kwijt. Er blijft minder vocht achter in de onderbenen waardoor je spieren optimaal kunnen werken. Hierdoor heb je meer energie en een groter uithoudingsvermogen tijdens het sporten.

Minder kans op blessures

Door het dragen van compressiekousen heb je minder kans op blessures, doordat de spieren en gewrichten beter op hun plaats gehouden. Hierdoor wordt de spierschade beperkt en treedt er minder snel vermoeidheid op. Veel sporters ervaren dan ook minder onderbeenklachten door het dragen van compressiekousen, waardoor kramp, scheenbeenklachten, kuitklachten en peesklachten tot het verleden behoren.

Bekijk ons assortiment compressiekousen