Let op: Door drukte bij PostNL en onze toeleveranciers kan de bezorging van je pakketje langer duren dan vermeld. Hou hier rekening mee!

Advies nodig?

Bel 0341 - 431 055

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Gebruikstips voor compressiekousen

CEP compressiekousenCompressiekousen kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor een groot aantal sporters. Om optimaal te profiteren van de voordelen van de compressiekousen, hebben de experts van All4Fysio een aantal tips opgesteld. 

De juiste maat kiezen
Het begint bij het kiezen van de juiste maat compressiekousen. De maat wordt bepaald op basis van de kuitomtrek. Deze is het beste op te meten door op een stoel te gaan zitten en je voet plat op de grond te zetten. Meet nu beide kuiten op in centimeters.

Heb je de juiste maat gevonden? Kies de compressiekous die het beste bij je past. 

De kousen aantrekken
Het kan even wennen zijn om de compressiekousen aan te trekken. Omdat de kousen strak om de benen zullen zitten, kan het even wennen zijn om de kousen goed aan te trekken. Hieronder vind je een voorbeeld van een makkelijke manier om een compressiekous aan te trekken. 

De kousen onderhouden
Om de compressiekousen zo lang mogelijk goed te houden, is het aan te raden de kousen op de volgende manier te onderhouden:

  • Compressiekousen kunnen gewassen worden in de wasmachine, op maximaal 30 graden en zonder wasverzachter
  • Compressiekousen mogen nooit in de wasdroger, de hitte van een wasdroger heeft een negatief effect op de druk die de kousen geven

In de webshop van All4Fysio vind je een compleet assortiment compressiekousen.

Heb je vragen over onze compressiekousen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Bij onze klantenservice is ruim 12,5 jaar ervaring in de paramedische wereld aanwezig. Daarnaast geldt bij All4Fysio: niet goed, geld terug!