Let op: Door drukte bij PostNL en onze toeleveranciers kan de bezorging van je pakketje langer duren dan vermeld. Hou hier rekening mee!

Advies nodig?

Bel 0341 - 431 055

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Sneller herstellen met compressiesokken

CEP compressiekousenEen (sport)blessure is altijd vervelend. Je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf, om weer te kunnen trainen. Sneller herstellen is dus in veel gevallen zeer wenselijk!

Onderbeenblessures
Vooral hardlopers, basketballers, volleyballers en korfballers krijgen vaak te maken met blessures in de onderbenen. Een aantal veel voorkomende blessures zijn:

  • een kuitblessure
  • scheenbeenklachten, ook wel “shin splint” genoemd
  • felle pijnscheuten
  • een spierscheuring in de kuit, ook wel “zweepslag” genoemd

Sneller herstellen van onderbeenblessures
Om sneller te herstellen van een onderbeenblessure, zijn er speciale compressiesokken (deze worden ook vaak compressiekousen genoemd) ontwikkeld. Compressiesokken kennen hun oorsprong in de steunkousen, een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt bij aandoeningen als oedeem of spataders.

De werking van compressiekousen
Een compressiekous of compressiesok levert druk (compressie) rondom de onderbenen. De compressiekous is een afgeleide van steunkousen, een bekend hulpmiddel voor aandoeningen aan oedeem of spataderen. Een compressiekous geeft een afnemende druk tot aan de knie, waarbij de meeste ondersteuning wordt gegeven aan de achillespees en de kuit.

Wat is het effect van compressiesokken
Onderzoek heeft uitgewezen dat compressiesokken het herstel van bijvoorbeeld een blessure als shin splint sterk verbeteren. Een aantal belangrijke voordelen van het gebruik van compressiesokken zijn:

  • de compressiesokken geven ondersteuning aan de kuit en achillespees, waardoor er een betere stabiliteit is
  • de spieren worden sneller voorzien van zuurstof en een betere doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd

In de webshop van All4Fysio vind je een compleet assortiment compressiekousen.

Heb je vragen over onze compressiekousen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Bij onze klantenservice is ruim 12,5 jaar ervaring in de paramedische wereld aanwezig. Daarnaast geldt bij All4Fysio: niet goed, geld terug!