Let op: Door drukte bij PostNL en onze toeleveranciers kan de bezorging van je pakketje langer duren dan vermeld. Hou hier rekening mee!

Advies nodig?

Bel 0341 - 431 055

0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Heeft u last van shin splint? Compressiekousen bieden uitkomst

CEP compressiekousenEen herkenbaar probleem voor (duur)sporters, zoals bijvoorbeeld hardlopers of voetballers: shin splint. Shin splint (ook wel Mediaal Tibiaal Stress Syndroom of MTSS genoemd) is een verzamelnaam voor diverse klachten aan het onderbeen. De pijn zal zich met name uitdrukken op de plaatsen waar de spieren zich aan het bot hechten en kenmerkt zich als ‘steken’ in het onderste deel van het scheenbeen.

Oorzaken shin splint
Er zijn een aantal factoren die de kans op shin splint of MTSS kunnen vergroten:

  • overbelasting door eentonige oefeningen en (te) lang en intens sporten
  • een onjuiste looptechniek of verschil in de lengte van de benen
  • te weinig kracht en uithoudingsvermogen van de kuitspieren
  • overgewicht

Daarnaast hebben sporters die al eerder last hebben gehad van shin splint een verhoogde kans om opnieuw pijn in de onderbenen te ondervinden. Ook zijn vrouwen gevoeliger voor shin splint dan mannen. Dit heeft te maken met verschillende bewegingspatronen.

Shin splint voorkomen
Het is lastig om grip te krijgen op klachten als shin splint. All4Fysio heeft echter wel een aantal tips om de kans op shin splint zo klein mogelijk te maken:

  • een goede opbouw van de training
  • spierversterkende oefeningen voor de kuitspieren verkleinen de kans op shin splint
  • een goede looptechniek
  • het dragen van compressiekousen of sokken

Compressiekousen om shin splint te voorkomen
Uit enkele onderzoeken blijkt dat compressiekousen een positief effect hebben op het herstel (een aanzienlijk sneller herstel) en voorkomen van shin splints. De compressie die de kousen (ook wel compressiesokken genoemd) leveren de volgende voordelen op:

  • de beweeglijkheid van de kuit wordt door de kous beperkt en zorgt voor een betere stabiliteit en doorbloeding van de kuit(spieren)
  • de trekkracht aan het botvlies aan het scheenbeen (de aanhechting van spieren aan het bot) wordt beperkt

In de webshop van All4Fysio vind je een compleet assortiment compressiekousen.

Heb je vragen over onze compressiekousen, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Bij onze klantenservice is ruim 12,5 jaar ervaring in de paramedische wereld aanwezig. Daarnaast geldt bij All4Fysio: niet goed, geld terug!