Corporate health en het gebruik van beschermende hulpmiddelen

Corporate health en het gebruik van ondersteunende hulpmiddelen


Corporate health is een term die verwijst naar de gezondheid en het welzijn van werknemers in een organisatie. Het doel is om de gezondheid van de werknemers te behouden en te verbeteren, zodat ze minder kans hebben op werkgerelateerde klachten, blessures en uitval. Dit wordt onder andere bereikt door het inzetten van hulpmiddelen zoals braces, compressiekleding en op maat gemaakte zolen.
 
Braces zijn hulpmiddelen die worden gebruikt om de gewrichten te ondersteunen en te beschermen tegen blessures. Compressiekleding is speciaal ontworpen om de bloedcirculatie te verbeteren en te helpen bij het herstel van spieren en gewrichten. Op maat gemaakte zolen verminderen de druk op de voeten en zorgen voor een goede houding.
 
Inzet van deze hulpmiddelen helpt actief het verzuim als gevolg van werkgerelateerde klachten en blessures te verminderen. Werknemers werken efficiënter en de productiviteit van de organisatie neemt toe. De investering in de gezondheid van je werknemers is gering, zeker in verhouding tot wat het kost als een werknemer (tijdelijk) uitvalt. Maar nog belangrijker is dat je als werkgever laat zien dat het bedrijf het welzijn van werknemers belangrijk vindt. Investeren in corporate health loont! 

Preventie van werkgerelateerde klachten


Corporate health is gericht op het voorkomen en verminderen van werkgerelateerde klachten zoals RSI (Repetitive Strain Injury) en rugklachten. Werknemers die de hele dag met de computer werken verminderen de kans op een muisarm door een eenvoudige polsbrace te dragen tijdens typwerk. Werknemers die veel moeten tillen hebben baat bij het dragen van een brace die de rug ondersteunt. Andere voorbeelden van werkgerelateerde klachten die kunnen worden verminderd door het gebruik van hulpmiddelen zijn het carpaal tunnel syndroom, nekpijn en schouderpijn. Door de inzet van de juiste hulpmiddelen kan de gezondheid van werknemers worden behouden en kan verzuim worden voorkomen.

Het gebruik van compressiekleding voor de preventie van blessures en klachten.


Compressiekleding, zoals compressiekousen, helpt bij het voorkomen van blessures en klachten. Dit komt doordat compressiekleding de bloedcirculatie verbetert en de spieren en gewrichten ondersteunt. Vooral bij zittend werk en werk waarbij men veel staat, kan compressiekleding een positief effect hebben. Wanneer men veel zit of staat, kan er een verminderde bloedcirculatie optreden in de benen, waardoor de spieren en gewrichten minder goed worden ondersteund. Compressiekousen helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren en gewrichten te ondersteunen, waardoor het risico op blessures en klachten wordt verminderd en de benen energieker voelen.

Hoe op maat gemaakte zolen bijdragen aan het verminderen van werkgerelateerde blessures en klachten.


Op je voet afgestemde zolen zijn een belangrijk hulpmiddel bij het voorkomen van blessures en klachten op het werk. De zolen verminderen de druk op de voeten en zorgen voor een goede houding met veel balans. Door de druk op de juiste plaatsen te verminderen en de gehele voet te ondersteunen, helpen steunzolen bij het verminderen van pijn in de voeten, knieën, heupen en rug.

Door het dragen van op maat gemaakte zolen voelen de benen energieker, waardoor werknemers efficiënter werken en minder snel uitgeput raken. Met goede zolen hebben werknemers een goede balans, waardoor veel staan en lopen veel minder tot klachten leidt, en bijvoorbeeld tillen minder belastend is voor het lichaam. Ook vermindert het de kans op blessures zoals verstuikingen, verrekkingen, verzwikkingen en verkeerde (over)belasting. 

Heb jij ook last van werkgerelateerde uitval?


All4fysio heeft al veel bedrijven geholpen bij het verminderen van werkgerelateerde klachten. Om privacy redenen vermelden we niet welke bedrijven we helpen, maar als je interesse hebt in onze dienstverlening, vul dan het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op. Tijdens dat vrijblijvende gesprek zullen wij positieve reviews overleggen van bedrijven waarmee we eerder hebben samengewerkt.

 

Je wilt meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Vul dan het formulier in en we nemen snel contact met je op. Alvast bedankt voor de interesse!