Polsbraces-Quervain

Duimbraces bij Quervain

Een duimbrace biedt effectieve verlichting voor Quervain, een pijnlijke aandoening die de duim en pols aantast. Door stabiliteit te bieden aan het duimgewricht, vermindert de brace de belasting op de pezen, waardoor ontstekingen verminderen en genezing wordt bevorderd. De brace is ontworpen om comfortabel te passen en de bewegingsvrijheid van de hand niet te beperken, zodat u uw dagelijkse activiteiten kunt voortzetten zonder pijn. Of u nu herstellende bent van Quervain of preventieve maatregelen neemt, een duimbrace kan de sleutel zijn tot het verminderen van ongemak en het bevorderen van uw welzijn.

Lees meer.

Rooster
Sorteer op sort-descending

5 Items

per pagina
Medical Brace Stabiliserende Duimbrace
Vanaf € 18,95
Medical Brace RhizoFit Duimbrace
Vanaf € 14,95
Bort Medical SellaXpress+ Duimbrace
Vanaf € 44,95
LP Support Duimbrace 763
Vanaf € 26,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

5 Items

per pagina

De Werking van een Duimbrace bij Quervain

Een duimbrace bij Quervain werkt op verschillende manieren om verlichting te bieden:

Stabiliteit: De brace biedt ondersteuning aan het duimgewricht, waardoor bewegingen worden beperkt en de omliggende pezen minder belast worden.

Ontlasting van de pezen: Door de duim in een rustpositie te houden, minimaliseert de brace de wrijving en druk op de ontstoken pezen, wat helpt om ontstekingen te verminderen.

Pijnvermindering: De brace vermindert de bewegingen die pijn veroorzaken, waardoor pijnlijke symptomen verminderen en de hand kan herstellen.

Bevordering van genezing: Door de duim in een optimale positie te houden, helpt de brace bij het bevorderen van de genezing van de ontstoken pezen.

Samengevat biedt een duimbrace bij Quervain verlichting door stabiliteit te bieden, peesbelasting te verminderen, pijn te verminderen en genezing te bevorderen, waardoor het een waardevol hulpmiddel is bij de behandeling van deze aandoening.

 

Zijn de Duimbraces voor Quervain voorzien van een spalk?

Ja, duimbraces die worden gebruikt bij Quervain zijn voorzien van een spalk. De spalk is meestal gemaakt van een stijf materiaal, zoals plastic of metaal, en is ontworpen om de duim in een specifieke positie te houden om de bewegingen van de duim te beperken. Dit helpt bij het verminderen van de belasting op de ontstoken pezen en bevordert de genezing.

De spalk in de duimbrace zorgt voor stabiliteit en ondersteuning, en het voorkomt dat de duim ongewenste bewegingen maakt die de ontsteking verergeren. Tegelijkertijd laat de brace meestal nog wel wat beweging toe, zodat je enkele basisfuncties van de duim kunt behouden zonder volledige immobilisatie.

 

Het Syndroom van Quervain loopt door naar mijn pols, welke brace heb ik dan nodig?

Symptomen van De Quervain-syndroom kunnen pijn, zwelling en gevoeligheid in het gebied rond de basis van de duim en de pols omvatten, evenals problemen met het bewegen van de duim. In sommige gevallen kan dit syndroom zich uitbreiden naar de pols en de hand. Mocht dit het geval zijn, bekijk dan onze Quervain polsbrace pagina.

 

Hoelang draag je een duimbrace bij Quervain?

De duur van het dragen van een duimbrace bij het syndroom van De Quervain kan variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de ernst van de aandoening, de respons op de behandeling en de aanbevelingen van de arts of specialist. In de beginfase van de behandeling wordt vaak aanbevolen om de duimbrace continu te dragen gedurende enkele weken, meestal 4 tot 6 weken. Dit is bedoeld om de duim te immobiliseren en de ontstoken pezen de kans te geven om te genezen.