De Beste Kniebraces bij Artrose

De Beste Kniebraces bij Artrose

Gonartrose, ook wel bekend als knieartrose, is een veelvoorkomende vorm van artrose die het kniegewricht aantast. Het is een degeneratieve aandoening waarbij het kraakbeen in het kniegewricht geleidelijk verslechtert en dunner wordt. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid, zwelling en verminderde mobiliteit in de knie. Gonartrose wordt vaak veroorzaakt door leeftijd, overmatige belasting van het kniegewricht, eerdere knieblessures, obesitas of genetische aanleg. Na verloop van tijd kan het versleten kraakbeen wrijving veroorzaken tussen de botten, wat leidt tot ontsteking, botveranderingen en verdere achteruitgang van het gewricht.

 

Wat doet een kniebrace bij artrose? 

Een kniebrace biedt fysieke ondersteuning aan het kniegewricht, waardoor het de stabiliteit kan vergroten. Dit kan nuttig zijn bij artrose, waarbij het kraakbeen in de knie is versleten en de stabiliteit van het gewricht verminderd kan zijn. De brace kan helpen om de knie beter uitgelijnd te houden en de belasting gelijkmatig te verdelen, wat kan helpen om pijn en ongemak te verminderen.

 

Onze specialisten hebben hieronder een top 5 samengesteld. Er is onderscheidt gemaakt op basis van belastbaarheid van de knie. Bij ernstige knieartrose wordt een brace geadviseerd die de knie meer ontlast dan bij matige en milde artrose. Vind de juiste brace voor jouw knie hieronder!

Kniebraces bij alle vormen Knieartrose

#1 Ernstige Knieartrose: Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

De Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace geeft een hoge mate van stabiliteit door de twee stevige scharnieren aan de zijkanten van de brace. Bij ernstige artrose in het kniegewricht biedt de Genu Ligaflex stabiliteit en comfort zodat je kan blijven bewegen. De Genu Ligaflex Kniebrace onderscheidt zich van andere kniebraces met scharnier door de unieke vier assige scharnier. Dit unieke scharnier volgt de natuurlijke beweging van de knie als geen ander, hierdoor kan je met het dragen van de kniebrace optimaal blijven bewegen zonder hinder te ervaren! Naast de unieke scharnier is de Genu Ligaflex Kniebrace voorzien van een silicone knieschijfring voor extra ondersteuning van de knieschijf, een silicone boord zodat de brace niet afzakt en heeft de brace handige ‘aantrek-oren' zodat je de brace eenvoudig aantrekt. De Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace is de nummer 1 kniebrace met scharnier en is de perfecte keuze bij ernstige artrose in de knie. 

 

Pluspunten

Bij ernstige artrose in het kniegewricht biedt de Genu Ligaflex stabiliteit en comfort.

De vier-assige scharnier volgt de natuurlijke beweging van de knie.

#2 Matige Kniertrose: Bauerfeind GenuTrain A3 Kniebrace

De GenuTrain A3 is speciaal ontworpen en ontwikkeld om ondersteuning te bieden bij artrose in de knie (gonartrose). A3 staat immers voor 'Anti Arthros Algos' wat 'tegen gewrichtspijn' betekent. De Kniebrace is gemaakt van een actief driedimensionaal Train-breiwerk wat compressie en ondersteuning biedt aan de pijnlijke knie. De knie wordt verder ondersteund door middel van twee spiraalvormige baleinen aan de zijkanten van de brace. Een anatomisch gevormde pelotte houdt de knieschijf op zijn plek en zorgt bij elke beweging voor een massage-effect met wisselende druk op het gewricht en de spieren. Oedeem en bloeduitstortingen vermideren op deze manier sneller. De kniebrace is uitermate geschikt bij gevorderde artrose waarbij de knie niet instabiel is.

 

 

Pluspunten

De kniebrace is uitermate geschikt bij gevorderde artrose waarbij de knie niet instabiel is.

De Kniebrace is gemaakt van een actief driedimensionaal Train-breiwerk.

#3 Matige Artrose: Thuasne Genu Promaster Kniebrace

De Thuasne Genu Promaster is een prettig dragende kniebrace voor comfortabele dagelijkse ondersteuning. De kniebrace bestaat uit een groot patella inzetstuk, anatomisch geweven materiaal met een zachte en comfortabele maas aan de achterkant van de kniebrace en twee flexibele baleinen. De brace van Thuasne verhelpt zwellingen door de pelotte en de compressiewerking, de verdichtende werking zorgt voor een massage met wisselende druk. Dit proces verbeterd de doorbloeding waardoor de zwelling en andere pijngerelateerde klachten afnemen. Door het toepassen van meerdere weeftechnieken in één brace en een anti-slip systeem blijft de Genu Promaster op zijn plek zitten en is de brace maximaal ventilerend. De kniebrace is uitermate geschikt bij beginnende artrose waarbij de knie niet instabiel is.

 

Pluspunten

Handige aantrekoren.

Elastisch compressiebreiwerk voor steun en proprioceptie.

#4 Milde Artrose: Medi Genumedi Kniebrace

Bij knie artrose kan het dagelijks leven aanzienlijk worden beïnvloed, maar er is hoop. De Medi Genumedi Kniebrace is speciaal ontwikkeld om aan jouw specifieke behoeften te voldoen en biedt een bron van verlichting te midden van knie artrose. Deze kniebrace is doordrenkt met geavanceerde technologie en gebaseerd op uitgebreid onderzoek, om je te helpen je mobiliteit te herwinnen en jouw knieklachten onder controle te krijgen.

De anatomisch gevormde Medi Genumedi Kniebrace is ontworpen om perfect aan te sluiten op de unieke contouren van je knie. Hierdoor kun je comfort ervaren zonder concessies te doen aan je bewegingsvrijheid. De brace oefent gedoseerde compressie uit rondom het kniegewricht, wat zwelling en ontsteking vermindert en daardoor pijn verlicht. Dankzij de geïntegreerde siliconen pelotte wordt het patellagebied gericht ondersteund, wat niet alleen de patella-tracking verbetert, maar ook een natuurlijke en soepele beweging bevordert.

 

Pluspunten

Het Non-slip-systeem zorgt ervoor dat de brace niet afzakt.

De brace beschikt over een speciaal gebreide comfortzone in de knieholte.

#5 Milde Artrose: BraceID Kniebrace met balein

BraceID Kniebrace met balein
BraceID Kniebrace met balein
BraceID Kniebrace met balein

De BraceID Kniebrace met balein biedt de nodige ondersteuning om pijn te verminderen en het herstel te bevorderen, zonder afbreuk te doen aan het comfort. Dit doet de brace door middel van de baleinen in combinatie met zacht en flexibel zahopreen. De elastische banden boven en onder de knie bieden extra fixatie om ervoor te zorgen dat de brace niet afzakt tijdens het gebruik. Daarbovenop is de kniebrace voorzien van een patellaring voor extra ondersteuning rondom de knieschijf. De flexibele baleinen zorgen voor extra ondersteuning tijdens het bewegen, terwijl het licht elastische materiaal in de knieholte zorgt voor een goede ventilatie en voorkomt dat de huid irriteert. De BraceID Kniebrace met balein is uitermate geschikt bij beginnende artrose waarbij de knie niet instabiel is.

 

Pluspunten

De elastische banden boven en onder de knie bieden extra fixatie.

De flexibele baleinen zorgen voor extra ondersteuning tijdens het bewegen.

Hulp nodig bij je keuze?

Neem contact op met onze product specialisten!