De juiste ondersteuning voor een Lopersknie

De juiste ondersteuning voor een lopersknie

Een brace helpt bij een lopersknie. Een lopersknie is een overbelastingsblessure waarbij de pijn zich bevindt aan de buitenkant de knie. Door de dag heen ervaar je geen tot weinig hinder van de knie maar wanneer je gaat sporten is de pijn goed voelbaar. De pijn aan de buitenzijde van de knie is afkomstig van de pees die loopt aan de zijkant van het bovenbeen en zit net onder de knie vast aan het onderbeen. Kenmerkend aan de lopersknie is dat de pijn gedurende het sporten steeds erger wordt, wat uiteindelijk kan leiden tot krachtverlies of een beperking in de beweging van de knie. Wanneer je klaar bent met de activiteit neemt de pijn ook weer af. De juiste brace geeft door middel van een pelotte druk op de hiervoor besproken pees en tegen de onderrand van de knieschijf. De knieschijf wordt hierdoor ondersteund waardoor de pijnklachten verminderen.

Kniebrace bij Lopersknie

Push Sports Patellabrace
Vanaf € 19,95

Push Sports Patellabrace

Bij een lopersknie is de kniepees overbelast. De Push Sports is voorzien van een pelotte die druk uitoefent op de kniepees en de knieschijf wordt door de pelotte effectief ondersteund. De knieklachten worden aanzienlijk verminderd, doordat bij elke stap de brace opbouwende druk uitoefent op de kniepees. De druk en pelotte bieden optimale ondersteuning en stabilisatie waardoor de kniepees minder last heeft van overbelasting tijdens het bewegen. De brace is gemaakt van ademend materiaal, waardoor de huid kan ademen en transpireren. Dit verminderd de kans op huis irritatie en zorgt voor een hoog draagcomfort. De brace is aanvoudig individueel instelbaar en is zowel rechts als links te dragen. 

 

Plus- en minpunten

Ondersteund bij beweging.

Individueel instelbaar.

Push med Patellabrace
Vanaf € 30,95

Push Med Patellabrace

De Push Med helpt de klachten van een lopersknie te verminderen. De brace geeft lokale druk op de overbelaste kniepees en biedt ondersteuning van de patella. Hierdoor wordt de aanhechting van de bovenbeenspier ontlast en vermindert de trekkracht op het onderbeen, waardoor klachten verminderen. De brace is eenvoudig aan te brengen door de klittenband sluiting en is zowel links als rechts te dragen. 

 

Anatomische pasvorm.

Eenvoudig instelbaar.

Medical Brace Patellabrace MB.4001 Plus
Vanaf € 17,95

Medical Brace Patellabrace MB.4001 Plus

De Medical Brace Patellabrace MB.4001 Plus is een geavanceerde patellabrace die speciaal is ontworpen voor effectieve ondersteuning en comfort tijdens het sporten of bij dagelijkse activiteiten. Deze brace is gemaakt van hoogwaardig Neopreen met een speciale samenstelling die vocht absorbeert, waardoor het comfortabel blijft, zelfs bij intense fysieke activiteit. De Medical Brace Patellabrace helpt bij een lopersknie door druk te geven op de overbelaste pees.

 

Verwijderbare siliconen pelotte.

Eenvoudig af te stellen.