De juiste ondersteuning voor Patellofemoraal pijnsyndroom

De juiste ondersteuning voor Patellofemoraal pijnsyndroom

Het Patellofemoraal pijnsyndroom is een verzamelnaam voor pijnklachten aan de knieschijf. De knie is gezwollen en bij activiteiten als hurken, traplopen, hardlopen en fietsen worden de pijnklachten verergerd. De juiste brace kan ondersteuning bieden aan de knieschijf door middel van compressie en pelottes, hierdoor ervaar je minder pijn tijdens het bewegen. Een brace uit de onderstaande selectie, samengesteld door onze specialisten, zal de klachten verzachten.

Kniebrace bij Patellofemoraal pijnsyndroom

Bauerfeind GenuTrain P3 Kniebrace
Vanaf € 87,95

Bauerfeind GenuTrain P3 Kniebrace

Wanneer de pezen van de knie geblesseerd is en ondersteuning nodig heeft voor Patellofemoraal pijnsyndroom, helpt de Bauerfeind P3 pijn bij het strekken van de knie verlichten. Daarnaast wordt de knie ook gestabiliseerd, waardoor normaal bewegen weer mogelijk is. De GenuTrain P3 beschikt over twee geïntegreerde pelottes en een instelbaar correctiedraad, die de stand van de knieschijf stabiliseren in zijn natuurlijke, gecentreerde positie. Dit helpt om de kniepees in de juiste positie te houden, waardoor de kniepees minder wordt uitgerekt en de pijn en ontsteking vermindert.

 

Plus- en minpunten

Vermindert de kniepijn bij strekken van het kniegewricht.

Stabiliseert het kniegewricht.

Push med Patellabrace
Vanaf € 30,95

Push Med Patellabrace

De Push Med helpt de klachten van een Patellofemoraal pijnsyndroom te verminderen. De brace geeft lokale druk op de overbelaste kniepees en biedt ondersteuning van de patella. Hierdoor wordt de aanhechting van de bovenbeenspier ontlast en vermindert de trekkracht op het onderbeen, waardoor klachten verminderen. De brace is eenvoudig aan te brengen door de klittenband sluiting en is zowel links als rechts te dragen. 

 

Anatomische pasvorm.

Individueel instelbaar.

Push Sports Patellabrace
Vanaf € 19,95

Bauerfeind Genuloc Kniebrace

Bij een Patellofemoraal pijnsyndroom is de knie erg pijnlijk. De Push Sports is voorzien van een pelotte die druk uitoefent op de kniepees en de knieschijf wordt door de pelotte effectief ondersteund. De knieklachten worden aanzienlijk verminderd, doordat bij elke stap de brace opbouwende druk uitoefent op de kniepees. De druk en pelotte bieden optimale ondersteuning en stabilisatie waardoor de kniepees minder last heeft van overbelasting tijdens het bewegen. De brace is gemaakt van ademend materiaal, waardoor de huid kan ademen en transpireren. Dit verminderd de kans op huis irritatie en zorgt voor een hoog draagcomfort. De brace is aanvoudig individueel instelbaar en is zowel rechts als links te dragen. 

 

Anatomische vorm.

Eenvoudig aan te brengen.