De juiste ondersteuning voor Patellofemorale artrose

 De juiste ondersteuning voor Patellofemorale artrose

Bij Patellofemorale artrose slijt het kraakbeen tussen de knieschijf en het dijbeen gootje, waardoor er bot-op-bot contact ontstaat. Dit geeft pijnklachten, met name in de vorm van pijn, een zwelling, stijfheid aan de voorzijde van de knie en het beperkt kunnen bewegen van de knie. Een brace kan helpen bij patellofemorale artrose door de kniepees (patella) te ondersteunen en te stabiliseren. Dit helpt om de druk van de kniepees te verminderen en kan pijn verminderen. Een kniebrace met een gepatenteerd kniepad kan ook druk uitoefenen op specifieke gebieden van de kniepees om de spanning te verminderen. De pijn verergert bij activiteiten als traplopen, lopen op een onregelmatig oppervlak en opstaan uit een stoel. Een brace uit de onderstaande selectie, samengesteld door onze specialisten, zal de klachten verzachten.

Kniebrace bij Patellofemorale artrose

Otto Bock Patella Pro knie orthese 8320
Vanaf € 149,95

Otto Bock Patella Pro knie orthese 8320

De Patella Pro brace van Otto Bock centreert de knieschijf en houdt deze in de juiste baan. De brace geleidt de knieschijf in het begin van de buiging en strekking (tussen 10º en 30º), terwijl er buiten deze bewegingsuitslag steeds minder druk hoeft te worden uitgeoefend. De Otto Bock Patella Pro knie orthese 8320 kan helpen bij het verminderen van de druk op de kniepees en het stabiliseren van de knie, waardoor de pijn van patellofemorale artrose vermindert. De Patella Pro geeft de juiste mate van ondersteuning, zonder druk op de patella te geven. 

 

Nauw aansluitende pasvorm.

Klittenband- en ratelsluitingen.

Bauerfeind GenuTrain P3 Kniebrace
Vanaf € 87,95

Bauerfeind GenuTrain P3 Kniebrace

Wanneer de knie geblesseerd is en ondersteuning nodig heeft voor Patellofemorale artrose, helpt de Bauerfeind P3 pijn bij het strekken van de knie verlichten. Daarnaast wordt de knie ook gestabiliseerd, waardoor normaal bewegen weer mogelijk is. De GenuTrian P3 beschikt over twee geïntegreerde pelottes en een instelbaar correctiedraad, die de stand van de knieschijf stabiliseren in zijn natuurlijke, gecentreerde positie. Dit helpt om de kniepees in de juiste positie te houden, waardoor de kniepees minder wordt uitgerekt en de pijn en ontsteking vermindert.

 

Plus- en minpunten

Vermindert de kniepijn bij strekken van het kniegewricht.

Stabiliseert het kniegewricht.