Duimbraces bij CMC-1 Artrose

Een duimbrace bij CMC1 artrose biedt effectieve verlichting en ondersteuning voor deze pijnlijke aandoening. Door de duim te stabiliseren en de druk op het CMC1-gewricht te verminderen, vermindert de brace pijn en ontsteking. Het ergonomische ontwerp zorgt voor comfort en bevordert de natuurlijke beweging van de duim, terwijl het de duimgewrichten in de juiste positie houdt om verdere slijtage te voorkomen. Of je nu dagelijkse taken wilt uitvoeren of sport wilt beoefenen, onze duimbraces bieden de ideale oplossing voor CMC1 artrose, zodat je pijnvrij kunt blijven bewegen en genieten van een actieve levensstijl.Ontdek hoe onze duimbraces kunnen helpen bij het verlichten van ongemak en het bevorderen van herstel, zodat je weer zonder beperkingen kunt functioneren!

Lees meer.

Rooster
Sorteer op sort-descending

7 Items

per pagina
Push Ortho Duimbrace CMC
Vanaf € 49,90
Thuasne Ligaflex Rhizo Duimbrace
Vanaf € 25,90
Orliman Kunststof Duimspalk Beige
Vanaf € 34,95
Bort Medical CMC Rhizoflex Duimbrace
Vanaf € 43,95
Bauerfeind RhizoLoc OA Duimbrace
Vanaf € 59,95
Basko CMCcare duimorthese
Vanaf € 59,45
Rooster
Sorteer op sort-descending

7 Items

per pagina

De Werking van een Duimbrace bij CMC-1 Artrose

Een duimbrace kan worden gebruikt bij de behandeling van CMC-1 artrose, ook wel bekend als duimartrose of artrose van het duimbasisgewricht. CMC-1 artrose treedt op wanneer het gewricht tussen het eerste middenhandsbeentje (metacarpale) en het eerste botje van de duim (trapezium) is aangetast, wat kan leiden tot pijn, zwelling en verminderde functie van de duim. Een duimbrace kan helpen bij de behandeling van deze aandoening door verschillende functies te vervullen:

Immobilisatie: Duimbraces bieden ondersteuning en immobilisatie van het duimbasisgewricht. Dit helpt om de druk op het beschadigde gewricht te verminderen en de ontsteking te verminderen.

Stabiliteit: De brace stabiliseerd de duim, waardoor ongewenste bewegingen worden voorkomen. Dit helpt bij het verminderen van pijn en het voorkomen van verdere slijtage van het gewricht.

Pijnverlichting: Door de duim in een meer neutrale positie te houden en de druk op het gewricht te verminderen, biedt een duimbrace pijnverlichting.

Ondersteuning bij dagelijkse activiteiten: Duimbraces maken het gemakkelijker om dagelijkse activiteiten uit te voeren, zoals grijpen en vasthouden, zonder dat dit de duim extra belast.
 

Behoud bewegingsvrijheid in de vingers

De duimbraces zijn speciaal ontworpen om alleen het CMC-1 gewricht van de duim te ondersteunen en beschermen, waardoor de rest van de duim en vingers volledig vrij blijft. Dit betekent dat je niet onnodig wordt beperkt in je beweging. Je kunt blijven genieten van een actieve levensstijl, zonder je zorgen te maken over de pijn en ongemakken die gepaard gaan met CMC1 artrose. De CMC1 Artrose Duimbrace is niet alleen gericht op comfort, maar biedt ook de juiste mate van compressie en ondersteuning voor jouw specifieke behoeften. Hierdoor kun je met vertrouwen dagelijkse taken uitvoeren, zoals grijpen, knijpen en vasthouden, zonder je zorgen te maken over de beperkingen die artrose normaal gesproken met zich meebrengt.

 

Zijn de Duimbraces voor CMC-1 Artrose voorzien van een spalk?

Ja, deze duimbraces zijn voorzien van een spalk. Een spalk in een duimbrace voor CMC-1 artrose kan helpen om de duim in een positie te houden die de pijn verlicht en de druk op het aangetaste gewricht vermindert. Dit kan de functionaliteit van de duim verbeteren en de symptomen verminderen. De spalk kan van verschillende materialen zijn gemaakt, afhankelijk van het specifieke ontwerp van de brace.

 

Hoelang draag je een Duimbrace bij CMC-1 Artrose?

De duur van het dragen van een duimbrace voor CMC-1 artrose kan variëren, afhankelijk van de ernst van de aandoening en het advies van een medische professional. Voor sommige mensen met aanhoudende symptomen van CMC-1 artrose kan een duimbrace continu worden aanbevolen. Dit kan nodig zijn om de duim te ondersteunen en de symptomen te verlichten gedurende langere perioden, en soms zelfs permanent. 

In andere gevallen kan een duimbrace tijdelijk worden voorgeschreven, bijvoorbeeld na een blessure of tijdens een periode van verergerde symptomen. Dit kan variëren van enkele weken tot enkele maanden.