Duimbraces bij een Skiduim

Een duimbrace is jouw beste partner bij het herstel van een skiduim. Deze blessure, waarbij de gewrichtsbanden van de duim worden uitgerekt of gescheurd, kan extreem pijnlijk zijn. Een duimbrace biedt de benodigde stabiliteit door de duim in een optimale positie te houden, waardoor verdere schade wordt voorkomen en het natuurlijke genezingsproces wordt bevorderd. Of je nu actief bent in sporten of gewoon dagelijkse taken wilt hervatten zonder ongemak, een duimbrace verlicht pijn, vermindert zwelling en helpt je herstellen. Ontdek de voordelen van deze effectieve ondersteuning en zet stappen naar een snel en comfortabel herstel, zodat je snel weer alles kunt doen wat je graag wilt.

Lees meer.

Sorteer op

6 Items

per pagina
 • BraceID Stabiliserende Duimbrace
  BraceID Stabiliserende Duimbrace
  BraceID Stabiliserende Duimbrace
 • Medical Brace Stabiliserende Duimbrace
  Medical Brace Stabiliserende Duimbrace
  Medical Brace Stabiliserende Duimbrace
 • Medical Brace RhizoFit Duimbrace
  Medical Brace RhizoFit Duimbrace
  Medical Brace RhizoFit Duimbrace
 • Push Sports Duimbrace
 • Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace
 • Basko Rhizocare duimorthese met polsband
Sorteer op

6 Items

per pagina

De Werking van een Duimbrace bij een Skiduim

Een duimbrace bij een skiduim (ook wel bekend als een gamekeeper's thumb of een skiers thumb) heeft als belangrijkste doel de duim te immobiliseren en te ondersteunen om verdere schade aan de gewrichtsbanden te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen. De werking van een duimbrace bij een skiduim omvat:

Stabilisatie: De brace biedt stabiliteit aan het duimgewricht door het in een positie te houden waarin de gewrichtsbanden genezen. Dit voorkomt ongewenste bewegingen die verdere schade zouden kunnen veroorzaken.

Pijnverlichting: Door de duim te immobiliseren, vermindert de brace pijn en ongemak die optreden bij het bewegen van het gewonde gebied.

Zwelling verminderen: De druk die door de brace wordt uitgeoefend, helpt bij het verminderen van zwelling rond het gewricht.

Ondersteuning voor herstel: Een duimbrace biedt de duim de noodzakelijke stabiliteit en rust om te genezen, terwijl het tegelijkertijd beperkte, gecontroleerde beweging mogelijk maakt. Dit helpt om de atrofie, ofwel het verlies van spiermassa, in de duimspieren te voorkomen tijdens het herstelproces.

 

Zijn de Skiduim Duimbraces voorzien van een spalk?

Ja, duimbraces voor een skiduim zijn vaak voorzien van een spalk. De spalk in deze specifieke braces dient om het duimgewricht in een stabiele positie te houden, wat essentieel is voor het herstel van de beschadigde gewrichtsbanden. Door de duim in een bepaalde positie te immobiliseren, voorkomt de spalk ongewenste bewegingen en belasting van de gewonde duim, wat helpt bij het genezingsproces en het verminderen van pijn en zwelling.

Het dragen van een duimbrace met een spalk is een gebruikelijke aanbeveling bij de behandeling van een skiduim, omdat het de duim de nodige rust en ondersteuning biedt om te herstellen en de kans op verdere verwondingen verkleint. Het is echter belangrijk om de brace en spalk te dragen volgens de instructies van een medische professional om de beste resultaten te behalen bij het herstel van een skiduim.