Elleboogbraces Slijmbeursontsteking

Ontdek de effectieve oplossingen van All4Fysio voor het verlichten van slijmbeursontsteking in de elleboog met onze hoogwaardige elleboogbraces. Onze catalogus biedt een uitgebreid assortiment braces die specifiek zijn ontworpen om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. Kies uit ons zorgvuldig samengestelde aanbod om comfortabel te herstellen en terug te keren naar een actieve levensstijl. Vertrouw op All4Fysio voor deskundige ondersteuning en hoogwaardige elleboogbraces die het herstelproces versnellen.

Lees meer.

Rooster
Sorteer op sort-descending

11 Items

per pagina
Medical Brace Tennis/Golf Elleboogbrace
Vanaf € 24,95
Medical Brace Compressie Elleboogbrace
Vanaf € 14,95
Thuasne Silistab Epi Elleboogbrace
Vanaf € 53,95
Push Med Elleboogbrace
Vanaf € 85,00
Medi Epicomed E+Motion Elleboogbrace 3.0
Vanaf € 69,95
Otto Bock Epi Sensa Armbrace/Elleboogbrace 50A7
Reguliere prijs € 49,95 Vanaf € 39,95
Thuasne Sport Elleboogbrace Lichtgrijs
Vanaf € 16,95
Thuasne Sport Tennisarm Elleboogbrace
Vanaf € 34,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

11 Items

per pagina

De Werking van een Elleboogbrace bij een Slijmbeursontsteking

Een elleboogbrace is een effectief hulpmiddel bij de behandeling van een slijmbeursontsteking, ook bekend als bursitis, in de elleboog. De werking van een elleboogbrace bij een slijmbeursontsteking is tweeledig. Ten eerste biedt de brace compressie rondom de elleboog, wat helpt om zwelling te verminderen en ontsteking te beheersen. Dit is cruciaal bij een slijmbeursontsteking, waar ontsteking van de slijmbeurs in de elleboog leidt tot pijn en beperkte bewegingsvrijheid. De brace zorgt voor een gelijkmatige druk, waardoor de zwelling afneemt en de pijn vermindert.

Daarnaast biedt de elleboogbrace stabiliteit aan het gewricht. Dit is essentieel voor het bevorderen van een juiste houding en het voorkomen van overmatige belasting van het aangetaste gebied. Door de juiste ondersteuning te bieden, helpt de brace bij het verminderen van stress op de slijmbeurs, waardoor het genezingsproces wordt versneld.

 

Hoelang draag je een Elleboogbrace bij een Slijmbeursontsteking?

De duur van het dragen van een elleboogbrace bij een slijmbeursontsteking kan variëren afhankelijk van de ernst van de ontsteking, de specifieke aanbevelingen van je arts of fysiotherapeut, en hoe goed je reageert op de behandeling. Over het algemeen wordt een elleboogbrace gebruikt als onderdeel van een alomvattende aanpak voor het beheersen van de symptomen en het bevorderen van herstel.

In de beginfase van een slijmbeursontsteking, wanneer de ontsteking het meest intens is, kan het dragen van een elleboogbrace gedurende de dag en mogelijk ook 's nachts worden aanbevolen. Dit helpt bij het verminderen van zwelling, het bieden van stabiliteit en het voorkomen van overmatige beweging die de ontsteking kan verergeren.

Naarmate de ontsteking afneemt, kan de duur van het dragen van de elleboogbrace worden aangepast. Sommige mensen kunnen na verloop van tijd geleidelijk minder afhankelijk worden van de brace, terwijl anderen mogelijk een langer ondersteuningsregime nodig hebben.