Achillespeesbraces bij Achillodynie

Ontdek effectieve oplossingen voor Achillodynie met de hoogwaardige achillespeesbraces van All4Fysio. Onze catalogus biedt een scala aan braces die specifiek zijn ontworpen om de werking van de achillespees te ondersteunen en pijn te verlichten. Verbeter mobiliteit en versnel het herstelproces met onze deskundig geselecteerde braces voor Achillodynie.

Lees meer.

Rooster
Sorteer op sort-descending

6 Items

per pagina
Thuasne Silistab Achillo Achillespeesbrace
Vanaf € 64,95
Medi Achimed Achillespeesbrace
Vanaf € 62,95
Medi Protect Achi Achillespeesbrace
Vanaf € 24,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

6 Items

per pagina

Wat is Achillodynie?

Achillodynie is een verzamelterm die wordt gebruikt om verschillende vormen van pijnklachten aan de achillespees te beschrijven. De term omvat diverse aandoeningen die betrekking hebben op irritatie, ontsteking of degeneratie van de achillespees, wat resulteert in pijn en ongemak in het gebied rond de hiel.

Deze pijnklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals overbelasting, veroudering, onjuiste schoenen, intensieve sportactiviteiten, platvoeten, of andere onderliggende medische aandoeningen. Achillodynie kan variëren van milde pijn en stijfheid tot ernstigere symptomen, zoals zwelling en verminderde mobiliteit.

 

De Werking van een Brace bij Achillodynie

Een brace biedt externe ondersteuning aan de achillespees en het omliggende gebied. Dit helpt de belasting op de pees te verminderen en stabiliseert het gewricht, waardoor overmatige bewegingen worden beperkt. Achillespeesbraces zijn ontworpen met compressie-eigenschappen. Compressie kan helpen bij het verminderen van zwelling en ontsteking rondom de achillespees, wat op zijn beurt de pijn verlicht. Door de druk op de achillespees te verminderen en een stabielere omgeving te creëren, kunnen braces het genezingsproces bevorderen. Ze verminderen de kans op verdere irritatie en bieden de pees de gelegenheid om te herstellen.