Nekbrace Nekhernia

Een nekbrace biedt doeltreffende ondersteuning en verlichting bij een nekhernia door de nek te stabiliseren en de druk op de beschadigde wervels te verminderen. Ontworpen om comfortabel te passen en de natuurlijke houding te ondersteunen, bevordert een nekbrace het herstelproces door de juiste uitlijning te behouden. Door de nekspieren te ontlasten, vermindert het de pijn en spanning die gepaard gaan met een nekhernia, terwijl het ook mobiliteit mogelijk maakt voor dagelijkse activiteiten. Een essentieel hulpmiddel bij het herstellen van een nekhernia, de nekbrace biedt zowel stabiliteit als comfort, waardoor een sneller en comfortabeler herstel mogelijk is.

Lees meer.

Hulp nodig?
Vraag onze product specialisten om advies!

Sorteer op

7 Items

per pagina
  • Medical Brace Zachte Nekkraag Wit
    Medical Brace Zachte Nekkraag Wit
    Medical Brace Zachte Nekkraag Wit
  • Push Care Nekbrace
  • Push Med Nekbrace
  • Bauerfeind CerviLoc /S
  • Bauerfeind CerviLoc Nekkraag
Sorteer op

7 Items

per pagina

Wat is de werking van een Nekbrace bij een Nekhernia?

Een nekbrace, ook wel een nekkraag genoemd, kan bij een nekhernia op verschillende manieren helpen:

Stabilisatie: De nekbrace biedt ondersteuning en stabiliteit aan de nek door de bewegingen te beperken. Dit helpt de beschadigde wervels en tussenwervelschijven in de nek te ontlasten en te beschermen.
Houdingscorrectie: Door de juiste uitlijning van de nek te bevorderen, helpt de nekbrace om een gezonde houding te handhaven. Dit vermindert de druk op de beschadigde delen van de nek en kan de pijn en ongemakken van een nekhernia verminderen.
Pijnverlichting: De nekbrace kan helpen om de spanning en druk op de zenuwen in de nek te verminderen, wat kan resulteren in verlichting van pijn en ongemak die vaak geassocieerd worden met een nekhernia.

 

Zijn er ook harde nekbraces?

Ja, er zijn harde nekbraces die een aluminium plaat of versteviging bevatten. Deze plaat wordt meestal in de kraag verwerkt om extra stabiliteit en ondersteuning aan de nek te bieden. Het kan helpen om de nek in een specifieke positie te houden en extra stevigheid te geven, vooral bij ernstige nekletsel zoals fracturen, hernia's of na een operatie. Deze platen zijn vaak flexibel genoeg om comfortabel te zijn voor de drager, maar bieden tegelijkertijd de nodige structurele steun.

 

Kan je bij een nekbrace ook s'nachts dragen?

Ja, een nekbrace kan ook s'nachts gedragen worden. In sommige gevallen kan het dragen van een nekbrace 's nachts nuttig zijn, vooral als je specifieke slaapposities wilt vermijden die de nek kunnen belasten of als je extra ondersteuning nodig hebt tijdens het slapen vanwege nekproblemen zoals een hernia of letsel.