Schouderbraces - Schouder uit de kom

Ontdek de effectieve oplossingen voor een schouderluxatie met onze hoogwaardige schouderbraces bij All4Fysio. Verbeter de stabiliteit en bevorder een snel herstel met onze speciaal ontworpen braces, die gericht zijn op het ondersteunen van het schoudergewricht. Bekijk onze uitgebreide catalogus en vind de perfecte schouderbrace om comfort en genezing te optimaliseren.

Lees meer.

Hulp nodig?
Vraag onze product specialisten om advies!

Rooster
Sorteer op sort-descending

12 Items

per pagina
Medical Brace Mitella
Vanaf € 14,95
Bauerfeind OmoTrain® Schouderbrace
Vanaf € 79,95
BraceID Universele Mitella
Vanaf € 13,95
Otto Bock Schouderbrace 7126
Vanaf € 79,95
Otto Bock Acro Comfort Schouderbrace 5055
Vanaf € 124,95
Bauerfeind SecuTec Omo
Vanaf € 295,00
Easy2Fit Mitella Zwart
Vanaf € 11,95
Bauerfeind Omoloc Schouderbrace
Vanaf € 75,00
Bauerfeind OmoTrain S Schouderbrace
Vanaf € 83,95
Thuasne Sport Neopreen Schouderbrace
Vanaf € 24,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

12 Items

per pagina

De Werking van een Brace bij een Schouderluxatie

Een schouderbrace bij schouderluxatie, ofwel een schouder uit de kom, heeft als doel de stabiliteit van het schoudergewricht te verbeteren en het risico op herhaling van luxatie te verminderen. De brace biedt ondersteuning en compressie aan het schoudergebied, waardoor de bewegingsvrijheid van de arm wordt beperkt en de schouder in een veilige positie wordt gehouden. De belangrijkste functies en voordelen van een schouderbrace bij schouderluxatie zijn:

Immobilisatie: De brace immobiliseert het schoudergewricht, waardoor ongewenste bewegingen worden beperkt. Dit helpt bij het voorkomen van verdere schade aan het gewricht en bevordert een snel herstel.

Stabilisatie: Door de compressie en ondersteuning die de brace biedt, helpt het om de stabiliteit van het schoudergewricht te verbeteren. Dit is cruciaal bij het voorkomen van herhaalde luxaties.

Pijnverlichting: De schouderbrace kan ook bijdragen aan het verminderen van pijn en ongemak die gepaard gaan met een schouderluxatie. Door de juiste ondersteuning te bieden, verlicht de brace de druk op het beschadigde gebied.

Bevordering van genezing: Het gebruik van een schouderbrace kan het genezingsproces versnellen door de juiste positie van de schouder te handhaven en de belasting op het beschadigde weefsel te verminderen.

Revalidatieondersteuning: Naast het voorkomen van herhaling van luxaties, kan de schouderbrace ook dienen als ondersteuning tijdens revalidatie-oefeningen. Het biedt extra stabiliteit terwijl de patiënt geleidelijk de bewegingsmogelijkheden van de schouder herwint.

 

Het Gebruik van een Mitella / Arm Sling

In de eerste periode van herstel na een schouderluxatie kan het gebruik van een mitella een aanvullende rol spelen bij het bevorderen van comfort en het minimaliseren van belasting op het beschadigde schoudergewricht. Een mitella wordt vaak voorgeschreven in de acute fase van herstel en biedt specifieke voordelen. Zo zorgt een mitella ervoor dat de arm wordt ondersteund en rust in een comfortabele positie, waardoor de schouder wordt ontlast van overmatige spanning en beweging.Door de arm in een rustpositie te houden, kan een mitella bijdragen aan het bevorderen van een efficiënter genezingsproces. Het minimaliseert onbedoelde bewegingen die het herstel zouden kunnen vertragen. Het gebruik van een mitella kan helpen de pijn te verminderen doordat het gewicht van de arm wordt ondersteund en de druk op het beschadigde schoudergewricht wordt verminderd.