Schouderbraces Slijmbeursontsteking

Schouderbraces bieden doelgerichte ondersteuning en verlichting voor slijmbeursontstekingen in de schouder. Schouderbraces zijn ontworpen om stabiliteit te bieden en de druk te verminderen. Ze helpen bij het herstellen van mobiliteit en het verminderen van pijn. Deze braces bevorderen een juiste uitlijning, vermindert ontstekingen en versnelt het herstelproces. Of het nu gaat om dagelijkse activiteiten of herstel na letsel, onze schouderbrace biedt comfortabele ondersteuning om je te helpen bewegen en genezen. 

Lees meer.

Hulp nodig?
Vraag onze product specialisten om advies!

Rooster
Sorteer op sort-descending

4 Items

per pagina
Bauerfeind OmoTrain® Schouderbrace
Vanaf € 79,95
Otto Bock Schouderbrace 7126
Vanaf € 79,95
Otto Bock Acro Comfort Schouderbrace 5055
Vanaf € 124,95
Thuasne Sport Neopreen Schouderbrace
Vanaf € 24,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

4 Items

per pagina

Wat is de werking van een schouderbrace bij een slijmbeursontsteking?

Een schouderbrace biedt diverse voordelen bij een slijmbeursontsteking:

Ondersteuning en Stabiliteit: De brace biedt externe ondersteuning aan het schoudergewricht, wat stabiliteit bevordert. Dit kan helpen om de belasting op de ontstoken slijmbeurs te verminderen en verdere irritatie te voorkomen.
Drukvermindering: Door de juiste compressie en ondersteuning kan een schouderbrace helpen bij het verminderen van druk op de ontstoken slijmbeurs. Dit kan pijn verminderen en het genezingsproces ondersteunen.
Verbeterde Houding en Uitlijning: Een goede brace kan ook helpen om een juiste houding en uitlijning van de schouder te behouden, waardoor de kans op herhaalde ontstekingen afneemt en het herstel wordt bevorderd.
Mobiliteitsondersteuning: Terwijl de brace stabiliteit biedt, kan het toch de natuurlijke beweging van de schouder toestaan, wat helpt bij het behouden van enigszins normale mobiliteit tijdens het herstel.

 

Wat is een slijmbeursontsteking in de schouder?

Een slijmbeursontsteking in de schouder, ook wel bekend als subacromiale bursitis, is een aandoening waarbij de slijmbeurs in het schoudergewricht ontstoken raakt. De slijmbeurs is een kleine met vocht gevulde zak die zich bevindt tussen het bot van het schouderblad en de pezen van de schouder. Het doel van de slijmbeurs is om wrijving te verminderen en de beweging van pezen en andere structuren in de schouder soepeler te laten verlopen.

 

Oorzaken van een slijmbeursontsteking in de schouder

Een slijmbeursontsteking in de schouder kan verschillende oorzaken hebben, meestal gerelateerd aan overmatige druk, wrijving of herhaalde bewegingen in het schoudergebied. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van een slijmbeursontsteking in de schouder:

Overbelasting: Intensieve of ongebruikelijke activiteiten, vooral als de schouder niet goed is voorbereid of opgewarmd, kunnen de slijmbeurs overbelasten en een ontsteking veroorzaken.
Slechte houding: Een slechte houding kan leiden tot onevenredige druk op de schouder en de omliggende structuren, waaronder de slijmbeurs. Langdurig zitten met gebogen schouders of hangende schouders kan bijdragen aan het ontstaan van een slijmbeursontsteking.
Trauma of letsel: Een directe klap of val op de schouder kan de slijmbeurs beschadigen en ontsteking veroorzaken.
Leeftijd: Naarmate mensen ouder worden, neemt de elasticiteit en veerkracht van de slijmbeurs af, waardoor deze vatbaarder wordt voor ontsteking.
Onderliggende aandoeningen: Soms kan een slijmbeursontsteking een gevolg zijn van andere schouderaandoeningen, zoals peesontsteking (tendinitis) of schouderinstabiliteit.
 

Symptomen van een slijmbeursontsteking in de schouder

Pijn: Pijn is een van de meest voorkomende symptomen van een slijmbeursontsteking in de schouder. De pijn is meestal gelokaliseerd aan de voor- of zijkant van de schouder en kan uitstralen naar de bovenarm of nek. De pijn kan constant zijn of verergeren bij bepaalde bewegingen of activiteiten.
Zwelling: Ontsteking van de slijmbeurs kan leiden tot zwelling rond het schoudergewricht. Dit kan zich manifesteren als een zichtbare zwelling of als een gevoel van volheid en strakheid in het schoudergebied.
Beperkte bewegingsvrijheid: Een slijmbeursontsteking kan de normale bewegingsvrijheid van de schouder beperken. Het kan moeilijk zijn om de arm boven het hoofd te heffen, de arm zijwaarts te bewegen of andere schouderbewegingen uit te voeren.
Pijn bij druk of aanraking: De schouder kan gevoelig zijn voor aanraking of druk, en zelfs lichte druk op de slijmbeurs kan pijn veroorzaken.