Buikwandbruik

Buikwandbreuk

 

Een buikwandbreuk is een aandoening waarbij een orgaan of weefsel door een zwakke plek in de buikwand naar buiten uitsteekt. Het kan zich voordoen op verschillende plaatsen van de buikwand. De bekendste buikwandbreuken zijn liesbreuken, navelbreuken en littekenbreuken. Buikwandbreuken komen vaak voor en kunnen worden veroorzaakt door factoren zoals overmatige druk op de buikwand, zwaar tillen, chronische hoest of door een operatie in de buik. Voor de verschillende buikwandbreuken zijn er ook verschillende banden. Onze specialisten hebben ze op een rijtje gezet. 

Liesbreukbanden bij liesbreuken

Bort Liesbreukband
Vanaf € 69,95

Bort Liesbreukband

De Bort Liesbreukband is ontworpen om een liesbreuk te ondersteunen en te helpen voorkomen dat de breuk groter wordt. Bij een liesbreuk ontstaat er een zwakke plek in de spieren van de buikwand, waardoor een deel van de darmen of andere weefsels door de breuk kan uitsteken en een zwelling in de liesstreek kan veroorzaken.

 

Plus- en minpunten

Ook maar met 1 pelotte aan 1 kant te gebruiken.

Geschikt bij liesbreuken.

Thuasne Ortel Liesbreukband
Vanaf € 66,00

Thuasne Ortel Liesbreukband

Thuasne Ortel Liesbreukband is een liesbreukband, te dragen bij een liesbreuk, zowel voor als na de operatie. Deze liesbreukband is voorzien van pelotten van siliconenmateriaal voor het beste comfort en doeltreffendheid. De enkelzijdige variant is geschikt voor een enkelzijdige liesbreuk en de dubbelzijdige variant is geschikt voor een dubbelzijdige liesbreuk. 

 

Plus- en minpunten

De banden zijn afstelbaar en onderling verwisselbaar.

Speciaal voor liesbreuken.

Navelbreukband bij een navelbreuk

Bort Navelbreukband
Vanaf € 74,95

Bort Navelbreukband

De Bort Navelbreukband is ontworpen om druk uit te oefenen op de navelstreek en de buikwand, waardoor de inhoud van de breukzak wordt teruggeduwd in de buikholte en de breuk wordt ondersteund en verminderd. De band fungeert als een soort externe spier om de buikwand te versterken en de druk op de navelbreuk te verminderen.

 

Plus- en minpunten

Speciaal voor een navelbreuk.

Afneembare overtrek voor de pelotte.

Littekenbreukband bij een littekenbreuk

Bort littekenbreukband 13cm
Vanaf € 75,95

Bort Littekenbreukband

De Bort Littekenbreukband wordt gebruikt om een littekenbreuk te ondersteunen en te voorkomen dat het littekenweefsel verder uit elkaar trekt. Een littekenbreuk ontstaat wanneer het littekenweefsel zwakker is dan de omliggende weefsels en uit elkaar wordt getrokken door druk van binnenuit het lichaam. Dit kan leiden tot een uitstulping of bult op het litteken.

 

Plus- en minpunten

Uitstekend bij een littekenbreuk.

3 verschillende varianten met verschillende hoogtes.

De werking van banden bij de verschillende buikwandbreuken

 

Liesbreukband

Een liesbreukband is ontworpen om een liesbreuk te ondersteunen en te helpen voorkomen dat de breuk groter wordt. Bij een liesbreuk ontstaat er een zwakke plek in de spieren van de buikwand, waardoor een deel van de darmen of andere weefsels door de breuk kan uitsteken en een zwelling in de liesstreek kan veroorzaken.

Een liesbreukband werkt door druk uit te oefenen op de zwakke plek in de buikwand en op de uitstulping, waardoor de inhoud van de breuk op zijn plaats wordt gehouden. Door deze druk kan de breuk niet verder uitzetten en kan het weefsel in de buikholte blijven. Hierdoor wordt voorkomen dat de breuk groter wordt en vermindert de kans op complicaties.

 

Navelbreukband

Een navelbreukband is ontworpen om druk uit te oefenen op de navelstreek en de buikwand, waardoor de inhoud van de breukzak wordt teruggeduwd in de buikholte en de breuk wordt ondersteund en verminderd. De band fungeert als een soort externe spier om de buikwand te versterken en de druk op de navelbreuk te verminderen.

Een navelbreuk ontstaat wanneer er een zwakke plek in de buikwand is waardoor de darmen of andere weefsels doorheen kunnen komen en een uitstulping rond de navel vormen. Deze uitstulping kan zichtbaar zijn als een knobbel onder de huid en kan pijnlijk zijn. Een navelbreukband biedt steun en druk op de breuk, waardoor deze kan verminderen en het ongemak en de pijn kunnen worden verminderd.

 

Littekenbreukband

Een littekenbreukband is een medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt om een littekenbreuk te ondersteunen en te voorkomen dat deze erger wordt. Een littekenbreuk ontstaat wanneer er na een operatie of letsel een zwakke plek in de spierwand van de buik ontstaat, waardoor weefsel of organen door het litteken kunnen uitpuilen.

Een littekenbreukband werkt door het aanbrengen van druk op het gebied rond het litteken. Dit kan helpen om de spieren en weefsels rond het litteken te versterken en te ondersteunen, waardoor verdere uitstulping wordt voorkomen. De band kan ook helpen om de pijn en het ongemak te verminderen die gepaard gaan met een littekenbreuk.