Footfitting: voor een evenwichtige houding en gezonde voet functie

Je voeten, het fundament waar de rest op staat!

 

Je voeten vormen werkelijk het fundament waarop je hele lichaam rust, en het is van het grootste belang dat ze goed worden verzorgd en ondersteund. Helaas blijkt dat meer dan 75% van de bevolking niet optimaal op hun voeten staat. Dit kan leiden tot diverse problemen, waaronder pijnlijke voeten, maar ook klachten zoals pijn aan de hiel, voetzolen, voetboog of shin splints en nog veel meer.

 

Wanneer je voeten niet de juiste ondersteuning krijgen, kunnen ze vermoeid raken en zelfs pijn gaan doen. Soms merk je misschien niet eens dat je onbewust op de binnen- of buitenzijde van je voet leunt. Deze ongebalanceerde druk kan leiden tot ongemak en pijnlijke voeten.

 

Wat veel mensen echter niet realiseren, is dat de problemen zich niet alleen beperken tot de voeten zelf. Als je voeten niet goed functioneren, kan dit een domino-effect hebben op andere delen van je lichaam. Pijn en ongemak in de enkels, knieën, bekken, rug, en schouders kunnen allemaal het gevolg zijn van een disbalans in je voeten. Het is heel goed mogelijk dat je lichaam scheef staat als gevolg van de verkeerde belasting van de gewrichten.

 

Maar het goede nieuws is dat er iets aan te doen is! Door je voeten de juiste aandacht te geven en ze te voorzien van de juiste ondersteuning, kun je veel van deze problemen verlichten of zelfs voorkomen.

Iedere schoen is hetzelfde, iedere voet is uniek


Sterker nog. Zelfs je rechter- en linkervoet zijn verschillend van elkaar. Iedere voet moet op maat ondersteund worden. Dit is precies wat het Finse systeem waarmee we werken doet. Het zijn zooltjes die, door middel van een computeranalyse, warmte en een ingenieuze voetmal, 100% gevormd worden naar de voor jou benodigde voetondersteuning.

 

Het resultaat is een voetondersteuning die volledig is afgestemd op jouw unieke voetstructuur en looppatroon. Deze op maat gemaakte zooltjes bieden niet alleen een ongeëvenaard comfort, maar ze helpen actief bij het verlichten van je voetgerelateerde problemen.

In slechts 20 minuten klaar

 

Het mooie van dit geavanceerde systeem is dat je niet wekenlang hoeft te wachten om de voordelen van op maat gemaakte zolen te ervaren. Het hele proces wordt snel en efficiënt afgerond, zodat je binnen de kortste keren profiteert van de aangepaste ondersteuning voor je voeten.

 

In slechts 20 minuten maken we een grondige analyse van je voeten, inclusief het beoordelen van je stand en looppatroon. Dit stelt ons in staat om nauwkeurig te bepalen welke ondersteuning jouw voeten nodig hebben. Vervolgens worden de zooltjes ter plekke gemaakt, waarbij we gebruikmaken van warmte en de geavanceerde voetmal om ze volledig te vormen naar de contouren van jouw voeten.

 

Het beste deel is dat we de afgewerkte zooltjes direct in je schoenen plaatsen, zodat je ze meteen kunt dragen en de voordelen kunt ervaren. Je hoeft dus geen dagen of weken te wachten op een oplossing voor je voetproblemen. In slechts 20 minuten kun je al op weg zijn naar meer comfortabele en pijnvrije stappen.

100% tevredenheid


Is het niet wat je ervan verwacht? Geen probleem dan brengen we je niets in rekening. Het enige dat het je gekost heeft is 20 minuten van je tijd. Maar we zijn er eigenlijk van overtuigd dat je niet meer zonder wilt :)

 

Hoe ervaren anderen de zolen?

Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen met onze op maat gemaakte zolen? We delen graag wat ontvangen klantervaringen!

Lees de klantervaringen

Wat kost het?


20 minuten van je tijd en €150. Dit is inclusief de voetanalyse, het maken van de zooltjes en de looptest.

Persoonlijke footfitting op afspraak

Hoe werkt Footfitting?

Stap 1: Analyse van de stand van de enkels


Hoe staan de enkels als je rechtop staat. Zowel in rust als in actie wordt gekeken hoe je enkels bewegen. Scheefstand van de enkels heeft negatieve gevolgen voor alle gewrichten die er boven zitten, zoals ook duidelijk te zien is in onderstaande illustratie.

Overpronatie
Wanneer de voet te ver naar binnen rolt, wordt het gewicht ongelijk verdeeld. Een van de meest voorkomende voetafwijkingen.

Onderpronatie
Wanneer de voet naar de buitenkant leunt. Het gewicht wordt langs de buitenkant verdeeld. Ook bekend als onderpronatie, vermindert supinatie het natuurlijke schokabsorberende vermogen van het lichaam.

Neutrale stand
Voet en enkel behouden een rechte lijn. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld over de voet en de hiel.

Stap 2: Analyse van de voeten


Hoe is het met je voeten gesteld? Is er sprake van doorzakkingen of heb je juist een hoge voet. Onderstaand de meest voorkomende problemen.

Ingestorte voetboog
Degenen die een ingestorte voetboog hebben, overproneren (enkel staat naar binnen) hoogstwaarschijnlijk. Dit kan leiden tot een slechte voetfunctie. Instabiliteit of slechte schokabsorptie kan pijn veroorzaken en leiden tot een toenemende gevoeligheid voor verwondingen. Deze problemen kunnen worden opgelost met de juiste ondersteuning van de voetboog. Wel mits op maat gevormd uiteraard.

Lage voetboog
Lage voetbogen leiden tot overmatige bewegingen van de voet, instabiliteit en een slechte schokabsorptie. Onze op maat gemaakte zolen helpen door de voetbogen dynamisch te ondersteunen. Je voet maakt veel minder bewegingen en zal daardoor niet meer moe aanvoelen en je stabiliteit neemt toe. En last but not least; Verdere inzakking wordt voorkomen!

Normale voetboog
Een normaal voetboog is over het algemeen goed in het absorberen van schokken, maar er is nog steeds een kans op overpronatie, vooral als je voetbogen verschillen bij de rechter- en linkervoet. De op maat gemaakte zolen zijn individueel aan elke voet gevormd, wat bijdraagt ​​aan het behoud van gezonde bogen en ondersteuning.

Hoge voetboog
Een voet met een hoge boog is vaak te rigide / inflexibel waardoor de supinatie tijdens het lopen en rennen toeneemt. Dit resulteert in een slechte schokabsorptie, waarvan een groot deel wordt overgebracht in het been, de heup en de rug. Onze op maat gemaakte zolen zijn dynamisch (ze buigen) en bieden superieure demping, verbeterde schokabsorptie en een diepe hielbeker, die je voet bij normaal proneren helpt.

Stap 3: Aanmeten zolen


Na de analyse worden je voeten op een speciale mal geplaatst en worden de in de oven verwarmde zolen zo gevormd dat ze de juiste ondersteuning geven zodat de vastgestelde afwijkingen worden gecorigeerd. 

Stap 4: Looptest


Nadat de zolen klaar zijn worden ze op maat gesneden voor in je schoenen. Daarna ben je klaar voor de test. We kijken of je nu met de zooltjes recht op je enkels staat, of je voetbogen de benodigde ondersteuning krijgen en of je stabiliteit is toegenomen. Ben je er tevreden mee dan kan je direct met de zooltjes in je schoenen naar huis of werk. En mocht je in de periode daarna toch nog wat ervaren waaraan je twijfelt, dan kom je gewoon langs en kijken we er samen naar. We beloven niet voor niets 100% tevredenheid!

Persoonlijke footfitting op afspraak