De juiste houdingcorrector bij een zwakke houding

De juiste ondersteuning bij houdingsproblematiek

Last van een slechte houding? Een houding corrector is de oplossing. De lichaamshouding, of postuur, is de voortdurende werking van het lichaam tegen de zwaartekracht. Er zijn altijd meerdere spiergroepen aan het werk om de vele houdingen van de mens mogelijk te maken. Als we in de juiste houding staan, zullen de botten het gewicht dragen en de spieren zo veel mogelijk ontlasten. Het resultaat is dat we ons fitter en gezonder zullen voelen. Bij een scheve houding zullen de spieren uit balans raken en spanning opbouwen omdat zij veel meer gewicht moeten dragen. De slechte houding zal uiteindelijk de lichamelijke conditie verslechteren. Op deze pagina vind je de beste braces om een scheve houding te voorkomen.

 

Lees verder onderaan de pagina.

Rugbraces bij houdingsproblematiek

Otto Bock Dorso Direxa Posture Rugbrace 50R59

De Dorsa Direxa Posture rugbrace van OttoBock is gemaakt om de totale wervelkolom te ontlasten. De Dorso Direxa Posture is hierdoor onder andere geschikt voor de behandeling van habituele zwakke houding, bij botontkalking (osteoporose) en klachtklachten in de lage rug (lumbale wervelkolom) en klacht in de hoge rug (borstwervelkolom of thoracale wervelkolom). De brace zorgt voor een actieve ondersteuning/oprichting en stabiliseert de houding met behulp van metalen baleinen en stevige elastische banden (welke een gemiddeld tot hoge stabilisatie geven). De stabiele lichaamshouding leidt tot een betere mobiliteit en verhindert het risico op vallen.

 

Plus- en minpunten

Stabiliseert lichaamshouding.

Actieve ondersteuning van de borstwervelkolom.

LP Support Houding Correctie Brace / Posture Corrector 901

De LP Support Houding Correctie Brace 901 is geschikt wanneer je geen goede houding hebt, zoals bij een voorovergebogen houding of als je bijvoorbeeld vaak achter de computer zit. Deze brace voorkomt dat je houding inzakt, doordat de schouders naar achter worden getrokken. Hierdoor zorgt deze houding correctie brace voor een goede houding. Ook wordt door het dragen van deze brace het sleutelbeen ontlast.

 

Plus- en minpunten

Geschikt bij een slechte houding.

Makkelijk aan en uit te trekken.

Otto Bock Dorso Carezza Posture Rugbrace 50R49

De Dorso Carezza Posture is geschikt bij een zwakke houding en bij klacht in de hoge rug. De hoge rug wordt ook wel de borstwervelkolom of thoracale wervelkolom genoemd. De meeste mensen die klachten hebben aan de hoge rug hebben last van klacht laag in de nek, tussen de schouderbladen, of in de ribbenkast. Hierdoor kunnen draai- en strekbeweging van de rug moeilijker gaan. Soms is de klacht constant aanwezig, maar het kan ook zo zijn dat deze alleen bij bepaalde activiteiten optreedt. De rugbrace Dorso Carezza Posture ondersteunt de oprichting van de borstwervelkolom. De brace ontlast en stimuleert de rug in een normale positie en zorgt dat de klacht vermindert. De brace stimuleert het bewustzijn van de houding door het achteruit trekken van de schoudergordel, waardoor de wervelkolom zich actief opricht. De wervelkolom wordt ontlast en in een correcte houding gebracht. Daardoor kan klacht sterk verminderen of zelfs verdwijnen.

 

Plus- en minpunten

Immobilisatie van het schoudergewricht.

lichte constructie.

Otto Bock Dorso Carezza Posture Rugbrace 50R49

Deze rugbrace laat zien dat een effectieve ondersteuning en comfort samen gaan. De gebruikte materialen zijn licht in gewicht en luchtdoorlatend en door het ontwerp, de rigide baleinen en de tweede sluitband ervaar je de ondersteuning, daar waar die nodig is. Met name de tweede sluitband zorgt voor een zeer effectieve en voelbare ondersteuning tijdens de activiteiten. De rugbrace zorgt voor een constante ondersteuning en een proprioceptief effect. Dit vermindert pijn, helpt als een houdingsreminder en voorkomt extreme bewegingen in de onderrug. De rugbrace zal door middel van de voorgevormde verenstalen rugbaleinen en de intra-abdominale druk (door het voorpand) ontlasting van de tussenwervelschijven verzorgen.

 

Plus- en minpunten

Constante ondersteuning.

licht in gewicht

Een slechte houding en hoe helpt een houding corrector

 

Een slechte houding kan worden gedefinieerd als een houding van het lichaam die niet in overeenstemming is met de aanbevolen uitlijning van het skelet. Het kan bijvoorbeeld gaan om een gebogen rug, een voorovergebogen nek, schouders die naar voren zijn gericht en een holle onderrug. Een slechte houding kan verschillende oorzaken hebben, waaronder een gebrek aan fysieke activiteit, langdurig zitten, staan of buigen, het dragen van zware lasten en zwakke spieren. Een slechte houding kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals pijn in de rug, nek of schouders, hoofdpijn, vermoeidheid, slechte bloedcirculatie, ademhalingsproblemen. Op de lange termijn kan een slechte houding leiden tot chronische pijn, verminderde mobiliteit en zelfs permanente schade aan de wervelkolom.

Een goede houding daarentegen zorgt voor een betere ondersteuning van het lichaam, een betere uitlijning van het skelet en minder druk op de spieren en gewrichten. Dit helpt om de gezondheid van de wervelkolom en de algehele gezondheid van het lichaam te verbeteren en kan ook helpen om pijn en ongemak te verminderen.

Wanneer iemand een slechte houding heeft, kan dit leiden tot spanning en stress in de spieren van de rug en schouders. Een houding corrector helpt deze spieren te ontspannen en te ondersteunen, waardoor ze minder vermoeid raken en minder snel pijnlijk worden. 

Een houding corrector werkt door het bieden van ondersteuning aan de spieren en botten van de rug, schouders en nek, waardoor de juiste uitlijning van het lichaam wordt bevorderd. Het dragen van een houding corrector helpt om de spieren te versterken die verantwoordelijk zijn voor een goede houding, terwijl het tegelijkertijd de spieren ontspant die vaak gespannen zijn bij een slechte houding. Het dragen van een houding corrector helpt ook om de wervelkolom te stabiliseren en de druk op de tussenwervelschijven te verminderen, wat helpt om rugpijn te verminderen en te voorkomen.