De juiste ondersteuning bij een instabiele knie

De juiste ondersteuning bij een instabiele knie

 

Bij een instabiele knie is er vaak sprake van kruisbandletsel, kniebandletsel of een zware mate van artrose, waardoor je onder andere snel door je knie gaat bij het lopen en traplopen. Met een kniebrace verbetert de stabiliteit van de knie en verminderen de pijnklachten.

 

Hulp bij je keuze?
Maak gebruik van de handige Keuzehulp kniebraces of neem contact op met onze product specialisten.

Kniebraces bij ernstig tot lichte instabiliteit

#1 Ernstig instabiele knie: Thuasne GenuPro Control

De Thuasne GenuPro Control is een kniebrace welke uitermate geschikt is bij een ernstig instabiele knie, die niet goed belastbaar meer is of als een bepaalde beweging beperkt of voorkomen moet worden. De kniebrace is gemaakt van een licht maar erg sterk metalen frame. Middels banden wordt de brace gefixeerd op de bovenzijde kuit en op het bovenbeen. In combinatie met de perfecte multi-assige TM5 scharnieren functioneert de kniebrace optimaal en wordt je knie maximaal ontlast en geeft het de gewenste stabiliteit. De banden hoeven maar 1x afgesteld te worden waarna ze eenvoudig los en vast te maken zijn met de clip.
De buiging (flexie) van de knie als ook de strekhoek (extensie) zijn instelbaar. Dus wordt je knie vanaf een bepaalde buiging instabiel dan wordt hier een ‘stoppunt’ gemaakt. Zelfde geldt bij overstrekking van de knie. Middels een stop is het niet meer mogelijk de knie te overstrekken.

 

Plus- en minpunten

Voorkomt verkeerde bewegingen.

TM5-Scharnier volgt de natuurlijke kniebeweging.

#2 Ernstig instabiele knie: Thuasne Rebel Kniebrace Blauw

 

Naar de mening van onze specialisten is de Thuasne Rebel Kniebrace Blauw dé kniebrace voor tijdens skiën als zware ondersteuning nodig is. De Thuasne Rebel Blauw onderscheidt zich door vier krachtige kenmerken. Allereerst biedt de brace een uiterst effectieve stabilisatie dankzij de geïntegreerde scharnieren in het boven- en onderframe. Deze scharnieren werken in harmonie met een geavanceerd 4-punts stabilisatiesysteem en het TM5+ scharnier, dat de natuurlijke beweging van de knie nauwgezet nabootst. Zo krijgen uw kniebanden de ondersteuning die ze nodig hebben. Daarnaast kan de Rebel Blauw in verschillende bewegingsbeperking worden afgesteld. De extensiehoek kan worden ingesteld op diverse niveaus, variërend van 0° tot 30°, terwijl de flexiehoek kan worden aangepast van 0° tot 110°.
Met een gewicht van slechts 580 gram en een compacte lengte van 36 cm (13 inch) wordt mobiliteit niet beperkt.

 

Plus- en minpunten

Compacte brace.

TM5-Scharnier volgt de natuurlijke kniebeweging.

#3 Matig instabiele knie: Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

De Thuasne Genu Ligaflex geeft een hoge mate van stabiliteit door de twee stevige aluminium baleinen (verstevigingen) met het gepatenteerde vier assige scharnier. Dit unieke scharnier volgt de natuurlijke beweging die de knie maakt, doordat het over meerdere assen kan bewegen. Hierdoor wordt de kniebeweging optimaal gestuurd en verbetert het de controle over de beweging. Het compressiemateriaal samen met de stabiliserende onderdelen (baleinen, scharnieren en knieschijfring) zorgen voor stabiliteit, pijnverlichting en meer controle over de beweging. De brace is anatomisch geweven en heeft vier anatomisch gevormde banden zodat de brace goed aansluit op de knie, niet afzakt, makkelijk aan en uit gaat en comfortabel zit. In de knieholte is de brace gemaakt van ademend materiaal, wat het draagcomfort verhoogt.

Plus- en minpunten

Vier-assige scharnier volgt de natuurlijke beweging van de knie.

 Handige aantrekoren.

#4 Licht instabiele knie: Push Sports Kniebrace

Push Sports Kniebrace

De Push Sports Kniebrace ondersteunt de knie door de bladveerscharnieren aan weerszijden van de knie. Zo kan je de knie blijven buigen en strekken, maar wordt beweging in zijdelingse richting tegengegaan. De kniebrace is voorzien van een u-vormige pelotte die rondom de knieschijf zit en bijdraagt aan het stabiliseren van de knieschijf. Dit is de opvolger van de populaire psb kniebrace!

 

Plus- en minpunten

Geschikt voor het sporten.

Eenvoudig schoon te maken.

#5 Licht instabiele knie: Bauerfeind Genutrain Kniebrace

Wanneer je knie licht instabiel aanvoelt is de Bauerfeind Genutrain Kniebrace de perfecte brace voor jou. Deze kniebrace geeft lichte stabiliteit door compressie en de lichte baleinen. Materiaal en vorm van de actieve GenuTrain bandage zijn gebaseerd op een uitgekiend functioneel ontwerp ten behoeve van een optimale effectiviteit en een hoog draagcomfort. Het ademende, huidvriendelijke breiwerk past zich aan elke lichaamsbeweging aan, zonder af te snoeren of te verschuiven.

Plus- en minpunten

Ideaal bij lichte instabiliteit

Ideaal voor dagelijk gebruik.

 

Nog niet gevonden? Geen probleem! Bekijk hier al onze kniebraces!