De juiste ondersteuning bij meniscus klachten

De juiste ondersteuning bij meniscus klachten

Een peesontsteking in de knie komt vaak voor na een plotselinge draaibeweging. Hierdoor raken een of meerdere pezen beschadigd, wat een ontstekingsreactie tot gevolg heeft. Sporten op een oneffen ondergrond en explosieve sporten verhogen de kans op een peesontsteking. Verder hebben ouderen ook vaak last van een peesontsteking, dit komt doordat de pezen verzwakken naar mate je ouder wordt. De pijn die wordt ervaren bij een peesontsteking kan worden verminderd door het dragen van de juiste brace. Een brace uit de onderstaande selectie werkt ondersteunend waardoor pijnklachten verminderen.

 

Hulp bij je keuze?
Maak gebruik van de handige Keuzehulp kniebraces of neem contact op met onze product specialisten.

Kniebraces bij meniscus letsel

Thuasne GenuPro Control Kniebrace
Vanaf € 455,00

Thuasne GenuPro Control Rigide Custom Fit Kniebrace

De Thuasne GenuPro Control is een kniebrace welke uitermate geschikt is bij een ernstig instabiele knie, die niet goed belastbaar meer is of als een bepaalde beweging beperkt of voorkomen moet worden. De kniebrace is gemaakt van een licht maar erg sterk metalen frame. Middels banden wordt de brace gefixeerd op de bovenzijde kuit en op het bovenbeen. In combinatie met de perfecte multi-assige TM5 scharnieren functioneert de kniebrace optimaal en wordt je knie maximaal ontlast en geeft het de gewenste stabiliteit. De banden hoeven maar 1x afgesteld te worden waarna ze eenvoudig los en vast te maken zijn met de clip.
De buiging (flexie) van de knie als ook de strekhoek (extensie) zijn instelbaar. Dus wordt je knie vanaf een bepaalde buiging instabiel dan wordt hier een ‘stoppunt’ gemaakt. Zelfde geldt bij overstrekking van de knie. Middels een stop is het niet meer mogelijk de knie te overstrekken.

Plus- en minpunten

Voorkomt verkeerde bewegingen.

TM5-Scharnier volgt de natuurlijke kniebeweging.

Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace
Vanaf € 124,95

Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace

De Thuasne Genu Ligaflex geeft een hoge mate van stabiliteit door de twee stevige aluminium baleinen (verstevigingen) met het gepatenteerde vier assige scharnier. Dit unieke scharnier volgt de natuurlijke beweging die de knie maakt, doordat het over meerdere assen kan bewegen. Hierdoor wordt de kniebeweging optimaal gestuurd en verbetert het de controle over de beweging. Het compressiemateriaal samen met de stabiliserende onderdelen (baleinen, scharnieren en knieschijfring) zorgen voor stabiliteit, pijnverlichting en meer controle over de beweging. De brace is anatomisch geweven en heeft vier anatomisch gevormde banden zodat de brace goed aansluit op de knie, niet afzakt, makkelijk aan en uit gaat en comfortabel zit. In de knieholte is de brace gemaakt van ademend materiaal, wat het draagcomfort verhoogt.

Plus- en minpunten

Vier-assige scharnier volgt de natuurlijke beweging van de knie.

 Handige aantrekoren.

Push Sports Kniebrace
Vanaf € 69,95

Push Sports Kniebrace

De Push Sports Kniebrace ondersteunt de knie door de bladveerscharnieren aan weerszijden van de knie. Zo kan je de knie blijven buigen en strekken, maar wordt beweging in zijdelingse richting tegengegaan. De kniebrace is voorzien van een u-vormige pelotte die rondom de knieschijf zit en bijdraagt aan het stabiliseren van de knieschijf. Dit is de opvolger van de populaire psb kniebrace!

 

Plus- en minpunten

Geschikt voor het sporten.

Hoog draagcomfort.

Thuasne Genu Pro Comfort Kniebrace
Vanaf € 53,95

Thuasne Genu Pro Comfort

De Thuasne GenuPro Comfort is een prettig dragende kniebrace voor comfortabele dagelijkse ondersteuning. De kniebrace bestaat uit een verwijderbaar patella inzetstuk, anatomisch geweven materiaal met een zachte en comfortabele maas aan de achterkant van de kniebrace en twee flexibele laterale baleinen. De brace van Thuasne verhelpt zwellingen door de pelotte en de compressiewerking, de verdichtende werking zorgt voor een massage met wisselende druk. Dit proces verbeterd de doorbloeding waardoor de zwelling en andere pijngerelateerde klachten afnemen. Door het toepassen van meerdere weeftechnieken in één brace blijft de Genu Pro Comfort op zijn plek zitten en is de brace maximaal ventilerend. 

 

Plus- en minpunten

Handige aantrekoren.

Elastisch compressiebreiwerk voor steun en proprioceptie.