Armsleeves

Armsleeves zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een basketbalspeler en kunnen bijdragen aan betere prestaties en bescherming op het veld. Tijdens het basketballen worden de armen blootgesteld aan constante beweging en wrijving met de bal en de kleding van andere spelers, wat kan leiden tot huidirritaties en schaafwonden. Armsleeves bieden extra bescherming aan de armen en helpen ook om de spieren warm te houden, waardoor blessures worden voorkomen. Door het dragen van armsleeves kunnen spelers met meer comfort en vertrouwen spelen, wat kan leiden tot betere prestaties en vaardigheden op het veld.

Rooster
Sorteer op sort-descending

7 Items

per pagina
McDavid HEX Onderarm Sleeves 651
Vanaf € 27,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

7 Items

per pagina

Armsleeves / Shooter sleeves

Het dragen van shooter sleeves, ook wel arm sleeves genoemd, tijdens het basketballen kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Deze nauwsluitende, elastische sleeves worden steeds populairder onder zowel professionele als amateur-basketballers, en dat is niet zonder reden. Hieronder worden enkele voordelen van het dragen van shooter sleeves tijdens het basketballen besproken.

Een van de belangrijkste voordelen van shooter sleeves is de compressie die ze bieden. De strakke pasvorm van de sleeve oefent druk uit op de spieren in de arm en de omliggende weefsels. Dit kan de doorbloeding verbeteren en zorgen voor een betere zuurstof- en voedingsstoffenstroom naar de spieren. Hierdoor ervaar je als speler meer energie en uithoudingsvermogen tijdens het spel.

Een ander voordeel van shooter sleeves is dat ze de spieren warm houden. De strakke pasvorm van de mouwen helpt de lichaamswarmte vast te houden en bevordert de bloedstroom naar de armen. Dit kan vooral gunstig zijn tijdens het basketballen, waar regelmatige bewegingen van de armen vereist zijn. Door de spieren warm te houden, kunnen shooter sleeves helpen bij het voorkomen van spierstijfheid en -pijn, waardoor je langer comfortabel kunt spelen.

Shooter sleeves bieden ook een extra laag bescherming voor de armen. Tijdens het basketballen kunnen spelers in contact komen met andere spelers, de bal of harde oppervlakken. De mouwen fungeren als een beschermende barrière tegen schaafwonden, schrammen en kneuzingen. Bovendien kunnen shooter sleeves lichte demping bieden bij het opvangen van schokken, waardoor de impact op de armen wordt verminderd.