CMC1-Artrose

Duimbraces bij Artrose

Een duimbrace is een doeltreffend hulpmiddel bij duimartrose, dat stabiliteit biedt en pijn verlicht. Door gerichte ondersteuning vermindert het de druk op de aangetaste gewrichten, wat de mobiliteit op termijn verbetert en verdere slijtage tegengaat. Deze braces zijn ontworpen om de duim in een comfortabele positie te houden, waardoor de belasting op de gewrichten afneemt. Dit helpt niet alleen om de pijn te verminderen, maar bevordert ook een betere functionaliteit van de duim, zodat alledaagse taken comfortabeler worden. Of het nu gaat om het verlichten van ongemak tijdens bewegingen of het ondersteunen van de duim tijdens rust, een duimbrace bij duimartrose biedt essentiële steun voor het handhaven van een actieve levensstijl met minder ongemak.

Lees meer.

Sorteer op

8 Items

per pagina
 • BraceID Stabiliserende Duimbrace
  BraceID Stabiliserende Duimbrace
  BraceID Stabiliserende Duimbrace
 • Medical Brace Stabiliserende Duimbrace
  Medical Brace Stabiliserende Duimbrace
  Medical Brace Stabiliserende Duimbrace
 • Thuasne Ligaflex Rhizo Duimbrace
 • Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace
 • Bort Medical EasyFit Duimbrace
 • Bort Medical SellaXpress+ Duimbrace
 • Orliman Kunststof Duimspalk Beige
Sorteer op

8 Items

per pagina

De werking van een duimbrace bij duimartrose

Een duimbrace bij duimartrose heeft als doel de pijn te verminderen en de functionaliteit van de duim te behouden of te herstellen. De werking omvat:

Ondersteuning en stabilisatie: De brace biedt ondersteuning aan het duimgewricht, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de stabiliteit. Een duimbrace uit de bovenstaande selectie voorkomt dat het duimgewricht te veel beweegt, waardoor de ontsteking en pijn verminderen.

Drukvermindering: Onze duimbraces zijn ontworpen om de druk op het duimgewricht te verminderen. Dit kan de pijn verminderen en het comfort verbeteren tijdens activiteiten die het gewricht belasten.

Bevordering van de juiste houding en beweging: Door de duim in een ergonomisch correcte positie te houden, kan een brace helpen om ongewenste bewegingen te voorkomen en de duim in een positie te houden die minder pijnlijk is.

Verbetering van functie: Het dragen van een brace kan de functionaliteit van de duim verbeteren, waardoor dagelijkse activiteiten gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd, zelfs als er sprake is van artrose.

 

Is een duimbrace bij Duimartrose voorzien van een spalk?

Ja, onze duimbraces uit de bovenstaande selectie voor duimartrose of gewrichtsproblemen in de duim, zijn voorzien van een spalk of versteviging om extra ondersteuning en stabiliteit aan het duimgewricht te bieden. Deze spalk beperkt de 'verkeerde' beweging in het duimgewricht zodat het gewricht in een comfortabele positie wordt gehouden, waardoor de pijn en verdere slijtage van het kraakbeen kunnen verminderen.

 

Hoelang draag je een duimbrace bij artrose?

Het dragen van een duimbrace bij artrose kan variëren, afhankelijk van de ernst van de aandoening, de adviezen van een medische professional en hoeveel verlichting de brace biedt. Over het algemeen kan het dragen van een duimbrace nuttig zijn om de duim te ondersteunen, de pijn te verminderen en de functionaliteit te verbeteren.

Sommige mensen dragen een duimbrace alleen tijdens activiteiten die de duim belasten, terwijl anderen het continu dragen gedurende de dag of alleen 's nachts voor ondersteuning en om pijn te verminderen tijdens rust. Het is cruciaal om een arts of een fysiotherapeut te raadplegen om advies op maat te krijgen, aangezien zij kunnen helpen bij het bepalen van de juiste draagtijd voor jouw specifieke situatie.