Kniebraces met Scharnier

Bekijk alle kniebraces met scharnieren. Deze braces bieden niet alleen stabiliteit, maar bevorderen ook een natuurlijke bewegingsvrijheid. Dankzij de scharnieren worden de kniegewrichten optimaal ondersteund en beschermd tijdens activiteiten zoals sporten of dagelijkse bewegingen. De scharnieren zorgen voor een soepele en gecontroleerde beweging, terwijl ze tegelijkertijd overmatige zijwaartse of voorwaartse bewegingen beperken, wat het risico op letsel vermindert. De kniebraces met scharnieren hebben een hoog draagcomfort. 

Lees meer over kniebraces met scharnier.

Rooster
Sorteer op sort-descending

12 Items

per pagina
Thuasne Genu Dynastab Kniebrace
64
95
McDavid Kniebrace PS2 Scharnier 429R
104
95
Thuasne Rebel Kniebrace Blauw
395
00
Bauerfeind GenuTrain OA
849
95
Bort Medical Stabilo kniebrace
119
95
Thuasne GenuPro Control Kniebrace
455
00
Bauerfeind SecuTec Genu Kniebrace Blauw

459
95
McDavid Kniebrace met Dual Disk scharnieren 422
74
95
Rooster
Sorteer op sort-descending

12 Items

per pagina

Het verschil tussen de type scharnieren

Twee-assig: Een kniebrace met een twee-assig scharnier biedt ondersteuning en stabiliteit. Deze braces zijn effectief in het beperken van overmatige bewegingen van de knie in deze twee richtingen, waardoor ze nuttig zijn bij het voorkomen of herstellen van blessures die verband houden met deze bewegingen, zoals bijvoorbeeld bij kniebandletsel of instabiliteit van de knie. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan activiteiten, van dagelijkse bewegingen tot lichte sportactiviteiten waarbij de nadruk ligt op rechtlijnige bewegingen. De Bauerfeind GenuTrain S Kniebrace met Scharnier is voorzien van een twee-assige scharnier.

Vier-assig: Een kniebrace met een vier-assige scharnier heeft in principe de zelfde werking. Deze geeft evenveel stabiliteit en ondersteuning aan de knie als een kniebrace met een twee-assig scharnier. Het grote verschil zit het in de wijze waarop de brace de beweging van de knie volgt. De vier-assige scharnier volgt de knie op een meer natuurlijke wijze. Dit heeft als resultaat dat de gebruiker van de kniebrace minder voelt dat zij een brace om hebben. De Thuasne Genu Ligaflex Kniebrace is voorzien van een vier-assige scharnier.

 

Beweging beperkende kniebraces met instelbare scharnieren

Een kniebrace met flexie- en extensiebeperking wordt gebruikt om de beweging van de knie te controleren en te beperken. Dit wordt bereikt door verstelbare scharnieren die het buigen (flexie) en strekken (extensie) van de knie beperken. Een kniebrace met instelbare scharnieren is geschikt voor meerdere aandoeningen waarbij de beweging naar binnen en/of buiten moet worden beperkt. Bij de Bauerfeind GenuTrain S Pro Kniebrace kan het buigen van de knie tot een hoek van 30°, 60° en 90° worden beperkt.