Polsbraces Artrose

Een polsbrace bij artrose biedt doeltreffende ondersteuning en verlichting voor de pijnlijke gewrichten die gepaard gaan met deze aandoening. Deze hulpmiddelen stabiliseren het polsgewricht, verminderen overmatige beweging en zorgen voor een juiste houding, wat resulteert in vermindering van pijn en ontsteking. De compressie en warmte die de brace biedt, helpen de bloedcirculatie te verbeteren en versnellen het herstelproces. Dit draagt bij aan een verhoogde mobiliteit en verbeterde functionaliteit van de hand en pols.

Lees meer.

Sorteer op

Items 1-12 van 13

per pagina
 • Medical Brace Universele Polsbrace
  Medical Brace Universele Polsbrace
  Medical Brace Universele Polsbrace
 • BraceID D-Ring Polsbrace
  BraceID D-Ring Polsbrace
  BraceID D-Ring Polsbrace
 • Thuasne Ligaflex Manu Polsbrace
 • Thuasne Ligaflex classic Polsbrace
 • BraceID D-Ring Pols-Duimbrace
  BraceID D-Ring Pols-Duimbrace
  BraceID D-Ring Pols-Duimbrace
 • Bort Medical EasyFit Polsorthese met Duim
 • Thuasne Hopital Polsbrace
 • Thuasne Ligaflex Action Polsbrace
 • Bort Medical EasyFit Polsorthese zonder Duim
 • Otto Bock Manu Arexa Pollex Polsbrace 50P21
 • Otto Bock 50P20
Sorteer op

Items 1-12 van 13

per pagina

De werking van een polsbrace bij Artrose

Een polsbrace kan nuttig zijn bij artrose in de pols door ondersteuning en stabiliteit te bieden aan het aangetaste gewricht. Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in een gewricht geleidelijk afbreekt, wat leidt tot pijn, ontsteking en verminderde bewegingsmogelijkheden. Een polsbrace kan de volgende functies hebben bij de behandeling van artrose in de pols:

Stabilisatie: Een polsbrace kan de pols stabiliseren, waardoor ongewenste bewegingen worden beperkt. Dit kan helpen de pijn te verminderen en verdere slijtage van het kraakbeen te voorkomen.

Verlichting van pijn: Door de pols in een neutrale positie te houden en de druk op het aangetaste gewricht te verminderen, kan een polsbrace helpen de pijn bij artrose te verlichten.

Beperking van beweging: Afhankelijk van de ernst van de artrose kan het beperken van de beweging van de pols met een brace nuttig zijn om overmatige stress op het gewricht te voorkomen. Dit kan het herstel ondersteunen.

Verbeterde functie: Onze selectie polsbraces zijn ontworpen om de functie van de hand en pols te verbeteren door de pols in een meer functionele positie te houden.

 

Heb ik een polsbrace nodig met of zonder duim ondersteuning?

Of je een polsbrace met duimondersteuning nodig hebt voor artrose aan de duimzijde van de pols hangt af van de ernst van de aandoening en de aanbevelingen van een medische professional. In gevallen waar de artrose zich in een vroeg stadium bevindt en de duim niet ernstig is aangetast, kan een standaard polsbrace voldoende zijn om pijn te verminderen en de pols te stabiliseren. Als de artrose echter voornamelijk gericht is op de duim en je specifieke duimklachten ervaart, kan een brace met duimondersteuning nuttig zijn. Deze braces hebben een speciale uitsparing voor de duim, waardoor deze effectief gestabiliseerd wordt en de druk op het duimgewricht verlicht wordt.

 

Heb ik een compressie brace nodig of een brace die stabiliseert?

Bij artrose hangt de keuze tussen een compressiebrace en een stabiliserende brace af van de specifieke behoeften en symptomen, evenals de aanbevelingen van een medische professional. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee soorten braces:

Compressiebrace (Beweging ondersteunen (actief)):

 • Een compressiebrace is ontworpen om druk uit te oefenen op het gewricht en het omliggende weefsel, wat kan helpen bij het verminderen van zwelling en ontsteking.
 • Compressiebraces kunnen pijnverlichting bieden en de bloedcirculatie verbeteren, waardoor het herstel kan worden bevorderd.
 • Deze braces zijn vaak lichter en flexibeler en kunnen comfortabeler zijn voor langdurig gebruik.

 

Stabiliserende brace (Beweging stabiliseren): 

 • Een stabiliserende brace is ontworpen om het gewricht te ondersteunen en ongewenste bewegingen te beperken. Het biedt meer structurele ondersteuning.
 • Stabiliserende braces zijn effectiever in het stabiliseren van het gewricht en het voorkomen van overmatige belasting, wat nuttig kan zijn bij artrose.
 • Ze kunnen minder flexibel zijn dan compressiebraces en kunnen beperkingen in beweging veroorzaken.