Polsbraces Carpaal Tunnel Syndroom

Een polsbrace voor Carpaal Tunnel Syndroom biedt doeltreffende ondersteuning en verlichting voor wie worstelt met de pijnlijke symptomen van deze aandoening. Deze braces zijn ontworpen om de pols in een ergonomische positie te houden, wat de druk op de mediane zenuw vermindert en de symptomen zoals pijn, tintelingen en gevoelloosheid in de hand verlicht. Ontdek hoe onze polsbraces kunnen helpen bij het verlichten van ongemak en het bevorderen van herstel, zodat je weer zonder beperkingen kunt functioneren!

Lees meer.

Rooster
Sorteer op sort-descending

9 Items

per pagina
Medical Brace Universele Polsbrace
Vanaf € 18,95
Thuasne Ligaflex classic Polsbrace
Vanaf € 34,95
Thuasne Ligaflex Pro Polsbrace
Vanaf € 42,95
Thuasne Hopital Polsbrace
Vanaf € 18,95
Bort Medical EasyFit Polsorthese zonder Duim
Vanaf € 49,95
Thuasne Ligaflex Boxer Vingerbrace
Vanaf € 64,95
Otto Bock 50P20
Vanaf € 69,95
BraceID D-Ring Polsbrace
Vanaf € 19,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

9 Items

per pagina

De werking van een polsbrace bij carpaal tunnel syndroom

Beperking van beweging: Een polsbrace beperkt de beweging van de pols, waardoor de druk op de mediane zenuw in de carpale tunnel wordt verminderd. Door de pols in een neutrale positie te houden, voorkomt de brace overmatige buiging en extensie van de pols, wat de symptomen kan verminderen.

Ondersteuning: De brace biedt ondersteuning aan de pols en helpt bij het stabiliseren van de pols en het voorkomen van ongewenste bewegingen die druk kunnen uitoefenen op de mediane zenuw.

Vermindering van ontsteking: Een selectie van onze polsbraces zijn voorzien van compressie, wat kan helpen bij het verminderen van ontsteking in het gebied. Ontsteking kan de symptomen van CTS verergeren, en het verminderen van ontsteking kan pijn en ongemak verminderen.

Nachtgebruik: Veel mensen met Carpaal Tunnel Syndroom ervaren 's nachts meer pijnklachten. Het dragen van een polsbrace tijdens het slapen kan voorkomen dat de pols in ongemakkelijke posities buigt en zo de nachtelijke pijnlijke symptomen verlichten.

 

Zijn de polsbraces voor CTS voorzien van een Spalk?

Ja, onze polsbraces voor het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) zijn voorzien van een spalk. De spalk is een verstevigend element in de brace dat is ontworpen om de pols in een neutrale positie te houden. Deze neutrale positie helpt de druk op de mediane zenuw in de pols te verminderen, wat een veelvoorkomende oorzaak is van CTS-symptomen.

De spalk in een polsbrace voor CTS kan van verschillende materialen worden gemaakt, zoals plastic, metaal of ander stevig materiaal. Het helpt de pols recht te houden en te voorkomen dat deze in een gebogen positie komt die de symptomen van CTS kan verergeren.

 

Kan ik een polsbrace voor CTS dragen tijdens het slapen?

Ja, het dragen van een polsbrace tijdens het slapen kan nuttig zijn voor sommige mensen met het carpaal tunnel syndroom (CTS), vooral als de symptomen 's nachts erger worden. Wanneer je slaapt, is het heel gebruikelijk dat de pols in een gebogen positie terechtkomt, wat de symptomen van CTS kan verergeren. Een polsbrace kan voorkomen dat de pols buigt en kan zo helpen om de pijn, gevoelloosheid en tintelingen die gepaard gaan met CTS te verminderen.

 

Hoelang draag je een polsbrace bij carpaal tunnel syndroom?

Het dragen van een polsbrace bij het carpaal tunnelsyndroom (CTS) varieert afhankelijk van de ernst van de aandoening en de aanbevelingen van een medische professional. Over het algemeen wordt een polsbrace gebruikt als een ondersteunende maatregel om de symptomen van CTS te verlichten. De brace helpt de pols in een neutrale positie te houden, wat de druk op de mediane zenuw vermindert en pijn verlicht.

In milde gevallen kan een polsbrace tijdelijk worden gedragen, bijvoorbeeld gedurende de nacht of gedurende activiteiten die de klachten verergeren. Bij meer ernstige CTS kan de brace gedurende de dag worden gedragen. De duur van het dragen varieert van persoon tot persoon, maar het doel is om de symptomen te verminderen en het genezingsproces te bevorderen.