Polsbrace Peesontsteking

Een polsbrace is een effectieve oplossing zijn bij peesontsteking in de pols. Polsbraces die immobiliseren zonder duimondersteuning bieden stabiliteit en beperken beweging voor herstel. Bij immobilisatie met duimondersteuning wordt de pols nog meer ondersteund, vooral handig bij ernstige ontstekingen en na operaties. Voor lichtere gevallen biedt een compressiepolsbrace druk om zwelling te verminderen en de doorbloeding te verbeteren, wat pijn kan verlichten.

Lees meer.

Rooster
Sorteer op sort-descending

10 Items

per pagina
Medical Brace Universele Polsbrace
Vanaf € 18,95
BraceID D-Ring Polsbrace
Vanaf € 19,95
Thuasne Ligaflex classic Polsbrace
Vanaf € 34,95
Thuasne Ligaflex Manu Polsbrace
Vanaf € 39,95
Thuasne Ligaflex Action Polsbrace
Vanaf € 39,95
Bort Medical EasyFit Polsorthese zonder Duim
Vanaf € 49,95
Bort Medical EasyFit Polsorthese met Duim
Vanaf € 60,00
Medi Manumed Active Polsbandage
Vanaf € 53,95
BraceID D-Ring Pols-Duimbrace
Vanaf € 23,00
Rooster
Sorteer op sort-descending

10 Items

per pagina

De werking van een polsbrace bij een peesontsteking

Een polsbrace kan bij een peesontsteking (tendinitis) in de pols op verschillende manieren helpen:

Immobilisatie: De brace immobiliseert (beperkt) het polsgewricht, waardoor het in een neutrale positie wordt gehouden. Dit minimaliseert de beweging van het gewricht en vermindert daarmee de belasting op de ontstoken pezen. Dit geeft de ontstoken pezen de kans om te genezen en helpt de pijn te verminderen.
Ondersteuning en stabiliteit: De brace biedt ondersteuning en stabiliteit aan het polsgewricht. Hierdoor wordt de belasting gelijkmatig verdeeld over het gewricht en omliggende structuren, waardoor overmatige druk op de ontstoken pezen wordt verminderd. Dit kan helpen om verdere schade te voorkomen.
Beperking van verkeerde bewegingen: Polsbraces zijn vaak ontworpen met verstevigingen of scharnieren die bewegingen in verkeerde richtingen, zoals te veel buigen of strekken van de pols, beperken. Dit voorkomt dat de ontstoken pezen verder geïrriteerd raken.
Compressie en warmte: Sommige polsbraces bieden lichte compressie en houden warmte vast. Dit kan de bloedcirculatie verbeteren en ontstekingen verminderen, waardoor pijn wordt verlicht.
Verbetering van de juiste houding: Een polsbrace kan helpen bij het handhaven van een ergonomisch correcte houding van de pols, vooral tijdens activiteiten zoals typen of tillen. Dit kan overmatige spanning op de ontstoken pezen verminderen.

 

Wanneer gebruik je een compressiepolsbrace en wanneer een immobilisatiepolsbrace bij een polspeesontsteking?

Er zijn diverse varianten van polsbraces, variërend van modellen die compressie bieden aan de pols tot braces die bedoeld zijn om de pols te immobiliseren.

Compressiepolsbrace (Beweging ondersteunen (actief)):

  • Een compressiepolsbrace kan nuttig zijn bij lichte tot matige peesontstekingen in de pols.
  • Het kan helpen bij het verminderen van zwelling, het bieden van ondersteuning en het verbeteren van de bloedcirculatie in het gebied

 

Immobilisatiepolsbrace (Beweging stabiliseren):

  • Een immobilisatiepolsbrace wordt over het algemeen aanbevolen voor meer ernstige peesontstekingen, ernstige pijn of als onderdeel van de postoperatieve zorg.
  • Deze brace beperkt de beweging van de pols volledig om rust en genezing te bevorderen.

 

Wanneer heb je een polsbrace nodig met duimondersteuning?

Een polsbrace met duimondersteuning kan nodig zijn bij een peesontsteking in de pols in de volgende situaties:

Betrokkenheid van de duimpezen: Als de ontsteking zich niet beperkt tot de pezen in de pols, maar ook de pezen van de duim aantast, kan een brace met duimondersteuning helpen om zowel de pols als de duim in de juiste positie te houden. Dit is vooral nuttig als de pijn en ontsteking zich uitbreiden naar de duimregio.
Instabiliteit van de pols en duim: Sommige mensen ervaren een zekere mate van instabiliteit in zowel de pols als de duim als gevolg van een peesontsteking. Een brace met duimondersteuning biedt extra stabiliteit en beperkt de beweging van zowel de pols als de duim, waardoor verdere irritatie en pijn wordt verminderd.

Klik hier voor de polsbraces met duimondersteuning.

 

Hoe helpt een brace bij een peesontsteking in de pols bij de pinkzijde?

Een brace kan de pols in een stabiele positie houden, waardoor de belasting op de ontstoken pezen wordt verminderd. Dit beperkt de beweging van de pols en voorkomt verdere irritatie, wat kan helpen om de pijn te verminderen. Sommige polsbraces bieden lichte compressie en houden warmte vast, wat de doorbloeding kan verbeteren en ontstekingen kan verminderen.
Beperking van verkeerde bewegingen: Polsbraces zijn vaak ontworpen om bewegingen in verkeerde richtingen, zoals te veel buigen of strekken van de pols, te beperken. Dit voorkomt dat de ontstoken pezen verder geïrriteerd raken.