Polsbraces Polsbreuk

Een polsbreuk kan een pijnlijke en beperkende ervaring zijn, maar een polsbrace kan wonderen verrichten. Onze polsbraces bieden optimale ondersteuning en stabiliteit, waardoor het genezingsproces wordt versneld. Deze braces zijn ontworpen om de pols op de juiste plaats te houden, waardoor verdere verwondingen worden voorkomen. Ze verminderen pijn en zwelling, bevorderen de bloedcirculatie en helpen je om je dagelijkse activiteiten voort te zetten.

Lees meer.

Rooster
Sorteer op sort-descending

6 Items

per pagina
BraceID D-Ring Polsbrace
Vanaf € 19,95
Thuasne Ligaflex classic Polsbrace
Vanaf € 34,95
Thuasne Ligaflex Pro Polsbrace
Vanaf € 42,95
Thuasne Hopital Polsbrace
Vanaf € 18,95
Bort Medical EasyFit Polsorthese zonder Duim
Vanaf € 49,95
Bauerfeind ManuLoc Polsbrace
Vanaf € 61,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

6 Items

per pagina

De Werking van een Polsbrace na een Polsbreuk

Een polsbrace wordt vaak voorgeschreven na een polsbreuk om het herstelproces te ondersteunen en de pols te stabiliseren. Hier is hoe een polsbrace doorgaans werkt na een polsbreuk:

Stabilisatie: Een van de belangrijkste functies van een polsbrace is het bieden van stabiliteit aan het polsgewricht. Dit helpt om de belasting op het gebroken bot of de gewrichtsweefsels te verminderen en voorkomt ongewenste bewegingen die het herstelproces kunnen vertragen.

Verminderen van pijn: De druk en compressie die de brace uitoefent, kunnen helpen de pijn te verminderen door het wegnemen van overmatige beweging en door de pols te ondersteunen. Dit kan de patiënt comfort bieden en de mobiliteit herstellen.

Bevorderen van genezing: De brace kan helpen bij het bevorderen van een gezonde genezing van de gebroken pols door de juiste uitlijning en ondersteuning te bieden. Dit kan het risico op verkeerde genezing of complicaties verminderen.

Immobilisatie: Afhankelijk van de aard van de breuk, kan een polsbrace een zekere mate van immobilisatie bieden. Dit helpt de pols in een rustpositie te houden, wat gunstig is voor het genezingsproces.

 

Hoelang draag je een polsbrace na een polsbreuk?

Hoelang je een polsbrace moet dragen na een polsbreuk kan variëren, afhankelijk van de ernst van de breuk, de aanbevelingen van je behandelend arts, en je persoonlijke herstelproces. Het is cruciaal om de instructies van je arts en fysiotherapeut op te volgen met betrekking tot het gebruik van de polsbrace. Het niet naleven van deze aanbevelingen kan het genezingsproces belemmeren of complicaties veroorzaken.