Bekkeninstabiliteit bij zwangerschap

Een bekkenband of bekkenbrace helpt bij bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap. Bekkeninstabiliteit bij de zwangerschap is een aandoening die optreedt wanneer de ligamenten die het bekken bij elkaar houden te los worden. Dit kan leiden tot bekkenpijn. Het komt vooral voor bij vrouwen die zwanger zijn, maar er kan ook sprake zijn van bekkeninstabiliteit na een bevalling. De symptomen van bekkeninstabiliteit kunnen variëren van mild tot ernstig. Vrouwen kunnen last hebben van pijn in de onderrug, het bekken of de heupen, die verergert bij het lopen of zitten. Ze kunnen ook moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals traplopen, bukken en tillen. Sommige vrouwen kunnen ook last hebben van een uitstralende pijn naar de benen. Een bekkenband wordt ook wel een buikband of zwangerschapsband genoemd. De onderstaande selectie is samengesteld door onze specialisten en zal er voor zorgen dat de klachten zullen verminderen. 

Lees meer.

Hulp nodig?
Vraag onze productspecialisten om advies!

Rooster
Sorteer op sort-descending

4 Items

per pagina
Thuasne Ortel P Bekkenband / Bekkengordel
Vanaf € 44,50
Bauerfeind SacroLoc Bekkenbrace
Vanaf € 158,95
Medi Protect Maternity Belt
Vanaf € 49,95
Basko Baskocare 900
Vanaf € 148,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

4 Items

per pagina

Bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap en de werking van een brace
 

Bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap is een aandoening waarbij de verbindingen tussen de botten van het bekken te los of instabiel worden. Dit kan leiden tot pijn en ongemak in de bekkenregio, wat vaak verergert bij beweging of langdurig zitten of staan. Tijdens de zwangerschap verandert het vrouwelijk lichaam op verschillende manieren, waaronder de hormonale veranderingen die ervoor zorgen dat de ligamenten in het lichaam losser worden, waaronder die in het bekken. Dit is een normaal fysiologisch proces dat het lichaam helpt zich voor te bereiden op de bevalling, maar soms kan het leiden tot overmatige instabiliteit en pijn. Symptomen van bekkeninstabiliteit kunnen zijn: pijn in de onderrug, het bekken of de heupen, moeite met lopen of staan, een klikkend geluid bij het bewegen van het bekken, pijn tijdens geslachtsgemeenschap, en een verminderd vermogen om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren.

 

Een bekkenband of bekkenbrace helpt bij het verminderen van de symptomen van bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap. Het biedt steun aan de bekkenbodem en gewrichten in de bekkenregio, verbetert de lichaamshouding en vermindert pijn en ongemak. Daarnaast bevordert het dragen van een bekkenband of brace de genezing na de bevalling door de spieren en ligamenten in het bekkengebied te ondersteunen en te stabiliseren.