De juiste ondersteuning bij spondylartrose

De juiste ondersteuning bij spondylartrose

Bij artrose in de rug ook wel spondylartrose genoemd is het kraakbeen in de wervelkolom aan het slijten. Doordat het kraakbeen afneemt kunnen de ruggenwervels minder goed over elkaar bewegen. Dit resulteert in pijnklachten in de rug en moeite met het bewegen van de rug. De meest voorkomende pijnklachten zijn startpijn en stijfheid. Bij startpijn heb je last van de rug wanneer je weer begint met bewegen na lange tijd van stilzitten. Een rugbrace uit de onderstaande selectie geeft ondersteuning aan de rug en verminderd pijnklachten.

Rugbraces bij artrose

Thuasne Lombacross Activity Rugbrace 21 cm Zwart

De Thuasne Lombacross rugbrace geeft compressie doormiddel van het stevige elastische materiaal. Daarnaast kan deze rugbrace de rug stabiliseren doordat er vier stevige aluminium baleinen (verstevigingen) aan de achterkant zitten. Aan de zijkant en voorkant zitten flexibele verstevigingen voor extra ondersteuning. Door de extra band op deze brace is de mate van ondersteuning makkelijk in te stellen. Het is daardoor eenvoudig om gedurende de dag de mate van ondersteuning aan te passen aan de activiteit. Compressie samen met de verstevigende onderdelen en extra sluitbanden zorgen voor pijnverlichting, een betere houding en meer controle over de beweging. De rugbrace is gemaakt van elastisch ademend materiaal en kan daardoor comfortabel worden gedragen. Het advies is om een hemd of shirt onder de brace te dragen voor meer comfort. De rugbrace is eenvoudig aan- en uit te rekken door de handige handlussen. De Thuasne Lombacross activity is geschikt bij matig tot ernstige lage rugklachten.

 

Plus- en minpunten

Effectief tegen lage rugpijn.

Handige handlussen voor aantrekgemak.

Thuasne Lombastart 21 cm Rugbrace

Deze rugbrace laat zien dat een effectieve ondersteuning en comfort samen gaan. De gebruikte materialen zijn licht in gewicht en luchtdoorlatend en door het ontwerp, de rigide baleinen en de tweede sluitband ervaar je de ondersteuning, daar waar die nodig is. Met name de tweede sluitband zorgt voor een zeer effectieve en voelbare ondersteuning tijdens de activiteiten. De rugbrace zorgt voor een constante ondersteuning en een proprioceptief effect. Dit vermindert pijn, helpt als een houdingsreminder en voorkomt extreme bewegingen in de onderrug. De rugbrace zal door middel van de voorgevormde verenstalen rugbaleinen en de intra-abdominale druk (door het voorpand) ontlasting van de tussenwervelschijven verzorgen. De Thuasne Lombastart is geschikt bij matige rugklachten.

 

Plus- en minpunten

Constante ondersteuning.

licht in gewicht

Thuasne Lombafirst 21 cm Rugbrace

Deze rugbrace voor de onderrug laat zien dat een effectieve ondersteuning en comfort samen gaan. De gebruikte materialen zijn licht in gewicht en luchtdoorlatend en door het ontwerp en de rigide baleinen ervaar je de ondersteuning, daar waar die nodig is. De rugbrace zorgt voor een constante ondersteuning en een proprioceptief effect. Dit vermindert pijn, helpt als een houdingsreminder en voorkomt extreme bewegingen in de onderrug. De rugbrace zal door middel van de voorgevormde verenstalen rugbaleinen en de intra-abdominale druk (door het voorpand) ontlasting van de tussenwervelschijven verzorgen. De Thuasne Lombafirst is geschikt bij milde rugklachten.

 

Plus- en minpunten

effectieve ondersteuning.

licht in gewicht