Kniebeschermers Volleybal

Kniebeschermers zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke volleyballer en bieden bescherming en ondersteuning aan de knieën tijdens het spel. Volleybal vereist veel kniebewegingen, zoals het duiken en glijden over de vloer, waardoor de knieën kwetsbaar zijn voor blessures en overbelasting. Kniebeschermers bieden extra demping en bescherming aan de knieën, waardoor blessures worden voorkomen en de speler zich meer kan concentreren op het spel. Door het dragen van kniebeschermers kunnen spelers met meer zelfvertrouwen en comfort spelen, wat kan leiden tot betere prestaties en vaardigheden op het veld. Het is daarom sterk aanbevolen voor elke volleybalspeler om kniebeschermers te dragen tijdens trainingen en wedstrijden.

Rooster
Sorteer op sort-descending

9 Items

per pagina
McDavid Flexy Kniebeschermer 602
Vanaf € 24,95
LP Support Kniekussen 777
Vanaf € 36,95
Rehband PRN Kniebeschermer Zwart
Vanaf € 39,95
McDavid Flexy Kniebeschermer 602 Wit
Vanaf € 24,95
LP Support Kniebeschermers 610
Vanaf € 27,95
McDavid Volleybal Kniebeschermer 646
Vanaf € 26,90
Rooster
Sorteer op sort-descending

9 Items

per pagina

Kniebeschermers Volleybal

Volleybal is een populaire balsport die binnen en buiten wordt gespeeld. Het spel wordt gespeeld tussen twee teams van zes spelers elk, die aan weerszijden van een hoog net staan. Het doel van het spel is om de bal over het net te slaan en ervoor te zorgen dat deze op de grond van de tegenstander terechtkomt, terwijl het andere team probeert de bal terug te spelen. Spelers mogen de bal maximaal drie keer aanraken voordat ze het terug over het net sturen. Het vereist teamwork, coördinatie, snelheid en behendigheid

 

Waarom draag je kniebeschermers tijdens het volleyballen?

Het dragen van kniebeschermers tijdens het volleyballen biedt verschillende voordelen en dient ter bescherming en ondersteuning van de knieën van de spelers. Hier zijn enkele redenen waarom kniebeschermers vaak worden gedragen tijdens het volleyballen:

  1. Bescherming tegen blessures: Volleybal kan intens zijn, met veel duiken, glijden en abrupte bewegingen. Kniebeschermers verminderen het risico op schaafwonden, kneuzingen en andere oppervlakkige blessures aan de knieën wanneer spelers op de vloer duiken om de bal te redden.
  2. Schokabsorptie: Bij het landen na een sprong of bij het uitvoeren van snelle bewegingen kunnen de kniegewrichten schokken opvangen. Kniebeschermers helpen bij het absorberen van een deel van deze impact, waardoor de druk op de knieën wordt verminderd.
  3. Ondersteuning en stabiliteit: Kniebeschermers bieden lichte compressie en ondersteuning aan de spieren en gewrichten rondom de knieën, wat kan helpen om de stabiliteit te verbeteren en het risico op overbelasting of verdraaiingen te verminderen.
  4. Comfort: Het spelen van volleybal op een harde ondergrond of in een intensieve wedstrijd kan fysiek veeleisend zijn voor de knieën. Kniebeschermers kunnen het comfort verhogen door een dempende laag te bieden tussen de knieën en de vloer.


 

Hulp nodig bij je keuze?

Neem contact op met onze product specialisten!