Kniebraces

De onderstaande kniebraces met baleinen worden gebruikt tijdens het basketballen wanneer de knie goed belastbaar is, de flexibele baleinen in combinatie met compressie ontlasten je pijnlijke knie. De compressie zorgt ervoor dat zwellingen verminderen en dat je knie gedurende je wedstrijd of training fris blijft. Het is goed om te weten dat een balein verkeerde bewegingen niet zal beperken, het materiaal is namelijk flexibel. Kniebraces met baleinen zorgen voor extra ondersteuning maar vrij bewegen blijft mogelijk.

Rooster
Sorteer op sort-descending

6 Items

per pagina
Thuasne Sport Kniebrace met Strapping
Vanaf € 50,95
Thuasne Sport Verstevigde Kniebrace
Vanaf € 34,95
Medi Genumedi E+Motion Kniebrace 3.0
Vanaf € 67,95
Thuasne Sport Kniebrace met Knieschijfsupport
Vanaf € 47,95
Push Sports Kniebrace
Vanaf € 69,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

6 Items

per pagina

Basketbal

Een van de meest effectieve hulpmiddelen die basketballers kunnen gebruiken om blessures te voorkomen en hun prestaties te verbeteren, is een brace. Een brace is een ondersteunend hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om de kwetsbare delen van het lichaam te beschermen tijdens intensieve fysieke activiteiten, zoals basketballen.

Bij basketbal worden spelers geconfronteerd met veel beweging en fysieke inspanning, wat het risico op blessures vergroot. Enkelverstuikingen, knieblessures en verstuikingen van de vingers en polsen behoren tot de meest voorkomende blessures in deze sport. Om deze blessures te voorkomen en de spelervaring te verbeteren, is het verstandig om een brace te dragen.

Een brace biedt extra stabiliteit en ondersteuning aan de gewrichten, waardoor de kans op verstuikingen en andere verwondingen wordt verminderd. Het kan helpen bij het voorkomen van overbelasting van spieren en het verminderen van de impact op gewrichten. Bovendien kan een brace ook bijdragen aan een sneller herstel na een blessure door de betreffende gebieden te beschermen en te ondersteunen tijdens het genezingsproces.

Voor basketballers is het van groot belang om bewust te zijn van de risico's van de sport en proactieve maatregelen te nemen om blessures te voorkomen. Het dragen van een brace is een effectieve manier om het risico op blessures te verminderen en om de prestaties op het basketballveld te verbeteren.