Wandelsokken

Verbeter jouw wandelprestaties met wandelsokken! Wandelen kan belastend zijn voor je voeten, vooral bij lange afstanden of ruig terrein. Wandelsokken bieden verschillende voordelen om je voeten comfortabel te houden en te beschermen tegen mogelijke problemen. Voordelen van wandelsokken tijdens het wandelen zijn het voorkomen van blaren, comfort en verminderde vermoeidheid, vochtregulatie en temperatuurregulatie. Er zijn wandelsokken voor dames, heren of voor dames en heren. Ook zijn de wandelsokken in verschillende hoogtes en kleuren. 

Lees meer.

Rooster
Sorteer op sort-descending

Items 1-12 van 31

per pagina
CEP The Run Socks Mid Cut V4 Petrol/Dark Red
Reguliere prijs € 24,95 Vanaf € 15,00
Sockwell Ascend Crew II Heren Wandelsokken Klasse 1 Black
Vanaf € 22,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

Items 1-12 van 31

per pagina

De werking van wandelsokken

Wandelsokken werken door het bieden van vochtafvoer, demping, wrijvingsvermindering en ondersteuning aan de voet. Ze voeren zweet af, absorberen schokken, verminderen wrijving en zorgen voor een goede pasvorm, wat allemaal bijdraagt aan het comfort en de prestaties tijdens het wandelen.

 

Wat zijn de voordelen van het dragen van Wandelsokken tijdens het wandelen?

Het dragen van wandelsokken tijdens het wandelen biedt verschillende voordelen die kunnen bijdragen aan het comfort en de prestaties van wandelaars. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Beter vochtbeheer: Wandelsokken zijn vaak gemaakt van vochtafvoerende materialen, zoals merinowol of synthetische vezels, die zweet en vocht van de huid afvoeren. Dit helpt blaren en huidirritaties te voorkomen door je voeten droog te houden.
Verbeterde demping: Wandelsokken zijn ontworpen met extra demping op de plaatsen waar je voeten de meeste druk uitoefenen tijdens het wandelen. Dit vermindert de impact op je voeten en vermindert vermoeidheid.
Verminderde wrijving: Door het gebruik van naadloze ontwerpen en speciale zones voor wrijvingsvermindering verminderen wandelsokken de kans op wrijving en blaarvorming. Dit is vooral belangrijk tijdens lange wandelingen.
Betere pasvorm: Wandelsokken zijn vaak anatomisch gevormd en hebben specifieke linker- en rechtervoetontwerpen, wat zorgt voor een betere pasvorm en comfort.
Ondersteuning van de voetboog: Sommige wandelsokken bieden extra ondersteuning aan de voetboog, wat de stabiliteit en het comfort van je voeten tijdens het wandelen verbetert.
Duurzaamheid: Hoogwaardige wandelsokken zijn over het algemeen duurzamer dan gewone sokken en gaan langer mee, zelfs bij intensief gebruik.
Temperatuurregulatie: Merinowol is een veelgebruikt materiaal voor wandelsokken vanwege zijn natuurlijke eigenschappen om de temperatuur te reguleren. Het houdt je voeten warm in koude omstandigheden en koel in warmere omstandigheden.