Kniebraces voor wandelen

Ontdek het comfort en de voordelen van het dragen van een kniebrace tijdens het wandelen! Onze hoogwaardige kniebraces bieden optimale ondersteuning en stabiliteit aan je kniegewrichten, waardoor pijn en ongemak worden verminderd. Of je nu herstelt van een blessure, kampt met knie-instabiliteit of gewoon extra bescherming nodig hebt, onze kniebraces zijn ontworpen om jouw wandelervaring te verbeteren. Voorkom overbelasting en minimaliseer blessurerisico terwijl je geniet van elke stap.

Rooster
Sorteer op sort-descending

9 Items

per pagina
BraceID Kniebrace met scharnier
Vanaf € 44,95
Push Sports Kniebrace
Vanaf € 69,95
Thuasne Sport Kniebrace met Strapping
Vanaf € 50,95
Thuasne Sport Verstevigde Kniebrace
Vanaf € 34,95
Medi Genumedi E+Motion Kniebrace 3.0
Vanaf € 67,95
Thuasne Sport Kniebrace met Knieschijfsupport
Vanaf € 47,95
BraceID Kniebrace met balein
Vanaf € 34,95
Rooster
Sorteer op sort-descending

9 Items

per pagina

Kniebraces voor Wandelen

Een kniebrace wordt vaak gebruikt tijdens het wandelen om verschillende redenen, zoals het bieden van ondersteuning, stabiliteit en pijnverlichting aan het kniegewricht. Hier zijn enkele situaties waarbij een kniebrace helpt om ondersteuning te bieden tijdens het wandelen:

Blessures en herstel: Heb je een knieblessure gehad, zoals een verstuiking, verrekking, scheur van de meniscus of een ligamentblessure? Dan kan een kniebrace helpen je knie te stabiliseren en te beschermen terwijl je herstelt. Hierdoor vermindert pijn en wordt verdere schade voorkomen.

Preventief: Wanneer je eerdere knieproblemen hebt gehad, kan het dragen van een kniebrace blessures voorkomen tijdens het wandelen. De brace biedt extra ondersteuning en stabiliteit aan je gewricht, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.

Slijmbeursontsteking: Een kniebrace met compressie kan je helpen om de zwelling te verminderen door druk uit te oefenen op het ontstoken gebied, wat kan bijdragen aan het verminderen van pijn en het bevorderen van een sneller herstel.

Lopersknie: Een kniebrace kan jou bij een lopersknie helpen door de pijn aan de buitenkant van de knie te verminderen. Compressie in combinatie met drukpelottes zorgen ervoor dat de zwelling wordt verminderd en dat de doorbloeding wordt verbeterd, wat de pijnklachten aan de buitenkant van de knie doen verminderen.

Jumpers knee: Een kniebrace met een patellaring en compressie kan de druk op de kniepees verminderen. Dit helpt de pijn te verminderen die wordt ervaren bij het buigen en strekken van de knie, dit is typisch bij een jumpers knee.

Meniscusproblemen: Een kniebrace met zijwaartse baleinen of scharnieren kan je helpen om het kniegewricht te stabiliseren en de druk op de meniscus te verminderen. Dit kan de symptomen van meniscusproblemen, zoals pijn en beperkte beweging, tijdens het wandelen verminderen.

Artrose: Een kniebrace biedt je extra ondersteuning aan het aangetaste kniegewricht, wat kan helpen om de stabiliteit te verbeteren. Dit vermindert de kans op onstabiele bewegingen die pijn kunnen veroorzaken.

Pijn aan de knieschijf bij bewegen (Patellofemoraal pijnsyndroom): Een kniebrace met een patellaring ondersteunt de knieschijf, waardoor de kans op abnormale bewegingen en wrijving wordt verminderd. Dit kan helpen om de pijn te verminderen die optreedt tijdens het bewegen.

Overbelasting: Wanneer je langdurig wandelt, kan dit overbelasting van je kniegewrichten veroorzaken, vooral als je niet gewend bent aan intensieve activiteiten. Met een kniebrace verlaag je de impact op je knieën en verminder je het risico op overbelasting.

 

Hulp nodig bij je keuze?

Neem contact op met onze product specialisten!